'Kayyum' ve 'darbe' sözcükleri yasaklandı!

'Kayyum' ve 'darbe' sözcükleri yasaklandı!

1 Eylül Dünya Barış Günü'nde yapılacak eylemin Kaymakamlık başvurusuna verilen yanıtta, aralarında "kayyum" kelimesinin de yer aldığı bazı kelimelerin yasak olduğu bildirildi.

Tugay Candan - @TugayCandann

Mail: [email protected]

Antalya Muratpaşa’da, 1 Eylül Dünya Barış Günü dolayısıyla yapılmak istenilen eylemde, içerisinde “kayyum”, "darbe", "doğa talanı"  gibi sözcükler olan slogan, afiş, pankart ve dövizler yasaklandı.

Antalya’nın Muratpaşa ilçesinde Emek ve Demokrasi Güçleri tarafından yapılacak olan 1 Eylül Dünya Barış Günü eylemi için Halkların Demokratik Partisi (HDP) tarafından Muratpaşa Kaymakamlığı’na başvuruda bulunuldu. HDP Antalya İl Örgütü adına yapılan başvuru, Kaymakamlık tarafından İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne soruldu.

Emniyet’ten verilen yanıtta ise eylemin yapılmasında bir sakınca görülmediği ancak “Kayyuma hayır, barışı ve demokrasiyi birlikte savunacağız”, “Savaşa, kayyuma, doğa talanına karşı birlikte kazanacağız”, “Kayyuma, darbeye hayır yaşasın halk halkların kardeşliği”, “Kayyuma, darbeye hayır yaşasın hak, hukuk, adalet mücadelemiz” ve benzer içerikli afiş, pankart, dövizlerin veya aynı anlama gelebilecek olan sloganların eylem öncesi ve esnasında etkinlik alanında yasak olduğu belirtildi.

GEREKÇE: HUZUR VE GÜVEN İKLİMİ...

Yasak gerekçesi ise şu şekilde açıklandı:

“Toplumun farklı görüşe mensup kısmının tepkisine yol açabileceği ve karşıt görüşlü grupların karşı karşıya gelmesine neden olabileceği bunun da ilimiz genelinde tesis edilen huzur ve güven iklimini bozabileceği değerlendirildiği…”

DAHA FAZLA