Kayyum vali, oğlunun cenazesi için 3 aydır açlık grevinde olan ve yürüyemeyen Gün’ü ayağına çağırdı!

Kayyum vali, oğlunun cenazesi için 3 aydır açlık grevinde olan ve yürüyemeyen Gün’ü ayağına çağırdı!

Dersim’de operasyonda öldürülen oğlunun kemiklerini almak için 3 aydır açlık grevi yapan Kemal Gün valiliğe çağrıldı. Görüşmeye gidemeyen Gün adına avukatı ve kızı yetkililerle görüşmeye gitti.

Foto: Meryem Yıldırım - İleri / Dersim

Dersim merkez ile Hozat ilçesi arasındaki bölgede bulunan Çet deresinde, 7 Kasım 2016’da yapılan hava operasyonunda hayatını kaybeden 11 kişi içerisinde yer alan oğlunun kemiklerini alabilmek için 3 aydır açlık grevi yapan 71 yaşındaki Kemal Gün Tunceli Valisi ve belediyeye kayyum olarak atanan Osman Kaymak tarafından çağrıldı. 

3 ay önce açlık grevine başladığında 74 kiloyken 56 kiloya düşen Gün’ün sağlık durumu ciddileşmiş, gözünde görme kaybı başlamış ve eklem rahatsızlıkları baş göstermişti.

Dersim merkezde bulunan Seyit Rıza Meydanı'ndaki açlık grevi direnişi bugün tam 3 ay olan 71 yaşındaki Gün, bir haftadır, kargoya verildiği söylenen oğlunun cenazesini bekliyordu.

AVUKATI VALİ İLE GÖRÜŞÜYOR

İleri’ye bilgi veren Kemal Gün, avukatı Engin Gökoğlu ve kızının Vali ile görüşmeye gittiğini, onlardan haber beklediğini söyledi.

VALİ YÜRÜYEMEYEN GÜN'Ü AYAĞINA ÇAĞIRDI: ‘BEN GİDEMEDİM…’

Yürümekte güçlük çeken, tekerlekli sandalye kullanan Gün, “Beni istemişlerdi, ben gidemedim, onlar gitti. Gelip gelmediğine ilişkin bir haber yok henüz, belirsiz, bekliyoruz...” dedi.