'Kayyum su kesintisini fırsata çevirdi' iddiası

'Kayyum su kesintisini fırsata çevirdi' iddiası

HDP'li Abdullah Koç, Bakan Süleyman Soylu’nun yanıtlaması istemiyle bir soru önergesi verdi.

İleri Haber

Ağrı’da kayyum yönetimindeki Diyadin Belediyesinin, suların donması nedeniyle tanker başına 150 liradan su sattığı, borcu olan abonelere ise hiçbir şekilde su temin etmediği öne sürüldü. Konuyu Meclis gündemine taşıyan HDP’li Abdullah Koç, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi. Koç, suyun karşılanmasının ve sorumlularla ilgili soruşturma başlatılmasının elzem olduğunu vurguladı.

Ağrı’nın Diyadin ilçesinde kış ayları nedeniyle eksi derecelere düşen hava sıcaklığı, su boruları ile su sayaçlarının donmasına ve kullanılamaz hale gelmesine neden oldu. Korumasız ve açıkta bulunan su sayaçları ile su borularının donmasından kaynaklı birçok mahallenin suyu kesintiye uğradı.

Kayyum yönetimindeki Diyadin Belediyesinin sorunu çözmesi beklenirken, ortaya çarpıcı bir iddia atıldı. Suları soğuk havadan kaynaklı donan yurttaşların Diyadin Belediyesine yaptıkları başvurular sonrasında, tanker başına 150 Türk Lirası (TL) karşılığında su satıldığı iddia edildi.Su borcu bulunan hanelere ise kayyım yönetimi tarafından para karşılığında bile tankerle su verilmediği iddialar arasında yer aldı.

Konuyu Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) gündemine taşıyan Halkların Demokratik Partisi (HDP) Ağrı Milletvekili Abdullah Koç, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun yanıtlaması istemiyle bir soru önergesi verdi.

‘SORUŞTURMA BAŞLATILMASI ELZEMDİR’

Önergesinde “Bakanlığınızın, söz konusu iddiaların aydınlatılmasına ilişkin müfettiş görevlendirerek halkın temel ihtiyacı olan suyun bir an önce karşılanması ve sorumlular hakkında adli ve idari soruşturma başlatması elzemdir” ifadelerini kullanan Koç, Soylu’ya şu soruları yöneltti:

- Diyadin’de kış ayları nedeniyle eksi derecelere düşen hava sıcaklığı, su sayaçları ile su borularının donmasına ve kullanılamaz hale gelmesine neden olduğu bilinmekte midir?

- Suları kesilen hanelere belediyelerin su hizmetini farklı yollardan sunmasını zorunlu değil midir? Diyadin’de suları kesilen hanelere şebeke suyu ne zaman verilecektir?

- Suları soğuk havadan kaynaklı donan yurttaşların Diyadin Belediyesine yaptıkları başvurular sonrasında, tanker başına 150 TL karşılığında su satıldığına ilişkin iddialar doğru mudur?

- Diyadin’de su borcu bulunan hanelere ise kayyım yönetimi tarafından para karşılığında bile tankerle su verilmeme gerekçesi nedir?

- Bakanlığınız, söz konusu iddiaların aydınlatılmasına ilişkin müfettiş görevlendirerek sorumlular hakkında adli ve idari soruşturma başlatacak mıdır?

DAHA FAZLA