Kayyum seçimden önce belediyenin mallarını bedelsiz dağıttı

Kayyum seçimden önce belediyenin mallarını bedelsiz dağıttı

Kayyum atanmış olan Batman Belediyesi, seçim öncesi son kez Belediye Meclis toplantısı yaptı. Toplantıda belediyeye ait bilgi evleri Kültür ve Turizm Bakanlığı’na bağlı müdürlüğe, belediyenin kullandığı bazı araçlar ise emniyet müdürlüğüne bedelsiz olarak devredildi.

Kayyum atanmış olan Batman Belediyesi, seçimden önce son Belediye Meclis toplantısını yaptı.

Toplantıda alınan karara göre belediyeye ait bilgi evleri Kültür ve Turizm Bakanlığı’na bağlı müdürlüğe, belediyenin kullandığı bazı araçlar ise emniyet müdürlüğüne bedelsiz olarak devredildi. Meclis, 27 Mart’ta seçime 4 gün kala bu sefer olağanüstü toplanarak, şubat ayı meclis toplantısında arsaların yapılaşmaya açılması gibi aldığı kararları kesinleştirerek onayladı.

Belediye Meclisi, üç farklı engelli derneğinin sosyal aktiveler için başvurdukları nakdi yardım taleplerini reddederken, 3. Uluslararası Batman Belediyesi Yarı Maratonu koşusuna ait sporculara dağıtılmak üzere maliyetin avans olarak, Kayyum, ardından belediyeye gelen ve Amcaoğlu AKP aday adayı olan belediyenin mutemedi İhsan Altuner’e verilmesine karar verdi. 

KAYYUM GİTMEDEN ÖNCE DAĞITIYOR

Cumhuriyet'ten Mehmet Kızmaz'ın haberine göre alınan kararlar doğrultusunda belediyeye ait üç parsel de satılırken, resmi kurum alanı ise konut ve ticaret alanı olarak değiştirilerek ticarete açıldı. Belediye Meclisi, 27 Mart’ta seçime 4 gün kala bu sefer olağanüstü toplanarak, “Kentinin en prestijli konumlarından” diye belirttiği arsayı yapılaşmaya açtığı, Konut fonksiyonuna sahip arsaları ise Ticaret-Turizm Alanı (Otel alanı) ve Saf Ticaret fonksiyonuna dönüştüren önceki aldığı kararları kesinleştirerek onayladı. Olağanüstü toplantıda, Belediye’ye ait Tekstil Atölyesi binasını da İl Özel İdare’sine bedelsiz tahsis etti.