Kayyum rektöre iki yeni rektör yardımcısı

Kayyum rektöre iki yeni rektör yardımcısı

Resmî Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı’yla, 2 Ocak 2021 tarihinde Boğaziçi Üniversitesi’ne rektör olarak atanan ve protestoların hedefi olan Melih Bulu’ya iki yeni rektör yardımcısı atandı.

Boğaziçi Üniversitesi'ne kayyum rektör olarak atanmasından dolayı haftalardır protesto edilen Melih Bulu'nun yardımcılıkları için 5 haftalık boşluk sonrası Gürkan Kumbaroğlu ve Mehmet Naci İnci atandı.

Cumhurbaşkanı kararıyla 2 Ocak'ta Boğaziçi Üniversitesi'ne rektör olarak atanan Melih Bulu'nun danışmanlığına getirileceği duyurulan, DEVA Partisi üyesi, Dr. Öğretim Üyesi Oğuzhan Aygören görevi kabul etmeyeceğini duyurmuştu.

KAYYUM REKTÖRE, KAYYUM YARDIMCI

Rektör yardımcılığı içinse daha önce Kumbaroğlu'nun ismi kamuoyuna yansımıştı. Enerji piyasaları üzerine çalışmaları bulunan Kumbaroğlu, IAEE Türkiye temsilciliği olan Enerji Ekonomisi Derneği Yönetim Kurulu Başkanlığı’nı sürdürüyor.

Naci İnci ise Boğaziçi Üniversitesi Fizik Bölümü’nün 2014-2018 döneminde bölüm başkanlığını yaptı. İnci'nin üniversite-sanayi ilişkilerinin geliştirilmesine yönelik çalışmaları bulunuyor.