'Kayyum rektör' protestolarındaki üniversitelilere bir operasyon daha: 14 öğrenci gözaltına alındı

'Kayyum rektör' protestolarındaki üniversitelilere bir operasyon daha: 14 öğrenci gözaltına alındı

Melih Bulu'nun Boğaziçi Üniversitesi'ne rektör olarak atanmasını protesto eden üniversite öğrencilerine dönük operasyonlar devam ediyor. Bugün sabaha karşı düzenlenen polis operasyonlarıyla 3'ü Öğrenci Sendikası üyesi 14 öğrencinin gözaltına alındığı öğrenildi.

İleri Haber

AKP milletvekili aday adayı Prof. Dr. Melih Bulu'nun Boğaziçi Üniversitesi'ne AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından rektör olarak atanmasını protesto eden öğrencilere dönük operasyonlar sürüyor. İstanbul Emniyet Müdürlüğü, Güvenlik Şube Müdürlüğü ekipleri ve Özel Harekât polislerinin sabaha karşı 6 adrese yaptıkları eş zamanlı operasyonlarda 14 öğrenci gözaltına alındı.

Gözaltıların, protestolar sırasında "2911 sayılı Kanun'a muhalefet" ve "görevli memura mukavemet" suçlarını işledikleri iddia edilen kişilere yönelik yapıldığı öne sürüldü.

Şişli ve Maltepe'de belirlenen adreslere operasyon düzenleyen polis ekiplerinin çok sayıda üniversiteliyi gözaltına aldığı bildirildi. Gözaltına alınanlar arasında Öğrenci Sendikası üyesi 3 üniversitelinin bulunduğu öğrenildi.

NE OLMUŞTU?

AKP'li Prof. Melih Bulu'nun, AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından Boğaziçi Üniversitesi'ne rektör olarak atanmasına karşı üniversite öğrencilerinin yaptığı eylemlerin ardından dün sabaha karşı öğrencilerin evine operasyon düzenlendi. Terörle Mücadele (TEM) şubesi tarafından yapılan baskınlarda 23 öğrenci gözaltına alındı ve 28 öğrenci hakkında gözaltı kararı olduğu öğrencildi. Baskınlarda öğrencilerin evlerinin kapılarının kırıldığı ve öğrencilerin çıplak arama dayatmaları ile hakaretlere maruz kaldığı bildirildi.

DAHA FAZLA