Kayyum rektör Melih Bulu'nun vekili, kendisini müdür olarak atadı

Kayyum rektör Melih Bulu'nun vekili, kendisini müdür olarak atadı

Melih Bulu'nun rektör vekili yaptığı Naci İnci, kendisini Fen Bilimleri Enstitüsü'ne müdür olarak atadı. İnci, daha önce Sosyal Bilimler Enstitüsü müdürü olarak da atanmıştı.

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Boğaziçi Üniversitesi’ne rektör olarak atadığı AKP'li Melih Bulu tarafından rektör vekili yapılan Naci İnci, kendisini Fen Bilimleri Enstitüsü'ne müdür olarak atadı. Fizik Bölümü Öğretim Üyesi Naci İnci’nin aldığı kararda, “29.05.2021 tarihi itibarıyla Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürlüğü görevine Prof. Dr. Mehmet Naci İnci vekaleten görevlendirilmiştir” denildi. Atama kararının altında Naci İnci’nin imzasının yer alması dikkat çekti.

Kendi atamasını kendi onaylayan Fizik Bölümü Öğretim Üyesi Naci İnci daha önce Sosyal Bilimler Enstitüsü müdürü olarak da atanmıştı. Boğaziçi öğrencileri, ‘kayyumluk’ adını verdikleri Rektörlük binası önünde bekleyişlerini sürdürürken Bulu’nun yardımcısı Naci İnci öğrencilerin yanına gelmişti. Öğrencilerin kendisine yönelttiği soruları geçiştiren İnci, “Sizi sonra dinleyeceğim” demişti. Öğrenciler ise kendisine rektör vekili yapılan İnci’ye ilk atandığında “Bu görevi alırken utanmadınız mı?” diye sormuştu.

BULU'NUN MEDENİYET ÜNİVERSİTESİ'NE YERLEŞTİRİLMESİNE TEPKİ

Öte yandan Medeniyet Üniversitesi öğrencileri, Melih Bulu’nun kişiye özel ilanla üniversiteye yerleştirilmesine tepki gösterdi. Medeniyet Üniversitesi öğrencileri, “Medeniyet Üniversitesi öğrencileri olarak üniversitemize yerleştirilen kayyum rektör Melih Bulu’yu istemediğimizi bir kez daha dile getiriyoruz” dedi.

Kayyum Rektör Melih Bulu ve ardından atanan kadroya karşı Boğaziçili öğrenciler ile akademisyenlerin direnişi ise aylardır devam ediyor. 

DAHA FAZLA