'Kayyum rektör istemiyoruz' dediği için gözaltına alınan 18 öğrenci serbest bırakıldı
Boğaziçi Üniversitesi'nde kayyum rektör istemediği için gözaltına alınan 18 öğrenci, emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edildi.
08-01-2021 18:47

İleri Haber
AKP Milletvekili Aday Adayı Prof. Melih Bulu'nun, AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından Boğaziçi Üniversitesi'ne (BOÜN) kayyum rektör olarak atanmasına karşı üniversitede yapılan eylemlerin ardından evleri basılarak gözaltına alınan 16 üniversiteli bugün adliyeye sevk edildi. Dün gözaltına alınan 2 öğrencinin de adliyeye sevk edilmesiyle bugün savcı karşısına çıkacak toplam öğrenci sayısı 18 oldu.
Kayyum rektör istemediği için 40 üniversiteli evleri basılarak, kapıları kırılarak ve hak ihlallerine maruz kalarak gözaltına alınmıştı. Dün ise 2 öğrencinin daha gözaltına alındığı öğrenildi. İki gün boyunca süren gözaltılarda dün 24 öğrenci mahkemeye çıkmış ve serbest bırakılmıştı.
Bugün, gözaltına alınan ve adliyeye götürülen öğrencilerle dayanışmak için üniversite öğrencileri saat Çağlayan Adliyesi önünde bir araya geldi. Açıklamaya destek verenler arasında Bağımsız Milletvekili Ahmet Şık, HDP Milletvekili Oya Ersoy ve CHP Milletvekili Sezgin Tanrıkulu da bulunuyor.
ÖĞRENCİLER SERBEST BIRAKILDI
Adliyeye sevk edilen öğrencilerin tümü serbest bırakıldı. Öğrenciler, "Ferman devletin, üniversiteler bizimdir" sloganlarıyla adliyeden çıkış yaptılar.
Serbest bırakılan öğrenciler ve öğrencilerin avukatları adliye önünde açıklama yaparak mücadeleden vazgeçmeyeceklerini belirttiler. Öğrencilerden Muhammet Hizmetçi, çıplak aramaya maruz bırakıldıklarına dikkat çekerek, "Bizler çıplak aramaya maruz kaldık, tehdit edildik. Bizleri bugün gözaltına almış olabilirler, biz bu memleketin aydınlık yüzüyüz. İşçiler, aydınlar, emekçiler mücadele ettikleri sürece kazanamayacaklar, çünkü biz kazanacağız." derken, Avukat Ezgi Önalan, "Biz avukatlar öğrencilerimizin her daim yanındayız. Çıplak arama, ters kelepçe, şiddet, cinsel taciz ve ölüm tehditleriyle öğrenciler terörize edilmek istense de, burada işkence faillerinin yargılanacağı ve işkence bitene kadar ayrılmayacağız. Bizleri dayanışma yaşatacak" şeklinde konuştu.
İLGİLİ HABERLER
Akademi ve rektörlük üzerine
16-01-2021 11:44

Zafer İlken
Boğaziçi Üniversitesi’ne yapılan kayyum rektör atamasına gösterilen haklı tepkiler iktidarı telaşlandırdı. Gezi’yi anımsadılar ve korkudan kaynaklanan telaşlı saldırganlıkları iyice arttı. Ülkenin diğer bazı devlet üniversitelerinin öğrenci ve öğretim elemanlarından da destek eylemleri geldi ve hala sürmekte. Sanırım bu ölçekte bir tepki son yirmi yıldır üniversite camiasında ilk kez verilmekte. Bunu, ülkenin getirildiği ve hangi kelimeleri kullanırsam kullanayım yeterince tanımlayamayacağım bir durumun yarattığı tepkisel bir dışavurum ve isyan olarak nitelendiriyorum. Çünkü 2000’li yılların başından itibaren rektörlük seçimi ve atamalarında öz itibarıyla değişen pek bir şey olmadı. Ancak, haklarını savunmada edilgen ve korkak davranan yurdum insanı, bu kez de iş işten geçtikten sonra isyan etmeye başladı; geleceğe dair en önemli umudumuz olan güzel gençlerimizi bu kategoriye sokmuyorum elbette.
***
Boğaziçili müzisyenlerden kayyum rektör atamasına 'Yuh Yuh' klibi
Boğaziçili müzisyen öğrenciler kayyum rektör Melih Bulu atamasına karşı Mahzuni Şerif’in ‘Yuh Yuh’ parçasını yeniden yorumladı.
09-01-2021 12:05

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Boğaziçi Üniversitesi'ne rektör olarak atadığı AKP'li Melih Bulu'ya karşı eylemler devam ederken, Boğaziçili müzisyen öğrenciler Mahzuni Şerif’in ‘Yuh Yuh’ parçasını Melih Bulu için yeniden yorumladı ve klip çekti.
Rektörün atamayla değil, üniversite içinde yapılacak bir seçimle belirlenmesi gerektiğini belirten öğrenciler, Mahzuni Şerif’in ‘Yuh Yuh’ parçasını yeniden düzenledi.
Boğaziçili müzisyenlerden kayyum rektör atamasına 'Yuh Yuh' klibi
— İleri Haber (@ilerihaber) January 9, 2021
'Kayyum rektör istemiyoruz' dediği için gözaltına alınan öğrenciler serbest bırakıldı
Boğaziçi Üniversitesi'nde kayyum rektör istemediği için gözaltına alınan 40 öğrenciden 24'ünün emniyetteki işlemleri tamamlandı ve öğrenciler, Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi'ne sevk edildi.
07-01-2021 21:35

İleri Haber
AKP Milletvekili Aday Adayı Prof. Melih Bulu'nun, AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından Boğaziçi Üniversitesi'ne (BOÜN) kayyum rektör olarak atanmasına karşı üniversitede yapılan eylemlerin ardından evleri basılarak gözaltına alınan 40 üniversiteli'den 24'ü bugün adliyeye sevk edildi.
Kayyum rektör istemediği için gözaltına alınan ve adliyeye götürülen öğrencilerle dayanışmak için birçok üniversiteli, avukat ve milletvekili Çağlayan Adliyesi önünde buluştu. Öğrencilere TİP Genel Başkanı Erkan Baş, Bağımsız Milletvekili Ahmet Şık, CHP Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, HDP'li vekiller Züleyha Gülüm ve Oya Ersoy da destek verdi.
Açıklamada Çağlayan'a destek için gelen 3 üniversitelinin gözaltına alındığı öğrenildi.
Üniversiteliler Çağlayan Adliyesi önünden sesleniyor: ''Üniversitelerimizi AKP ilçe teşkilatlarına çevirmenize izin vermeyeceğiz. Biz size boyun eğmeyeceğiz!'' #ÜniversiteyiSavunmakSuçDeğildir #BogaziciDireniyor
— İleri Haber (@ilerihaber) January 7, 2021
Evlerinin kapısı sabaha karşı Terörle Mücadele (TEM) polisleri tarafından kırılarak gözaltına alınan ve gözaltı esnasında birçok hak ihlaline maruz kalan üniversiteliler, "2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'na muhalefet" ve "görevli memura mukavemet" suçlarını işledikleri iddiasıyla gözaltında tutuluyor.
Kayyum rektör istemediği için gözaltına alınan 40 öğrenciden 24'ünün emniyetteki işlemleri tamamlandı ve öğrenciler, Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi'ne sevk edildi.
Gözaltındaki 16 öğrencinin ise Vatan Caddesi'ndeki Güvenlik Şube Müdürlüğü'nde ifade işlemleri sürüyor.
SAVCILIK SORGUSU TAMAMLANDI
Adliyeye sevk edilen öğrencilerin savcılık sorgularının tamamlandığı öğrenildi. Tüm dosyanın incelenmesinin beklendiği kaydedildi.
İKİ ÖĞRENCİ TUTUKLAMAYA SEVK EDİLDİ
İncelemenin ardından iki öğrenci tutuklama talebiyle hakimliğe sevk edilirken, 21 öğrenci adli kontrol şartıyla, bir öğrenci ise şartsız serbest bırakıldı.
SOSYAL MEDYA PAYLAŞIMLARI GEREKÇESİYLE 6 KİŞİYE SORUŞTURMA
Boğaziçi Üniversitesi'nde yaşanan olaylarla ilgili sosyal medya hesaplarından paylaşım yapan 6 kişiye soruşturma açıldı.
TUTUKLANMASI İSTENEN ÖĞRENCİLER SERBEST
Tutuklama talebiyle sevk edilen öğrenciler Azad Aksoy ve Yıldız İdil Şen serbest bırakıldı. Öğrencilerden Aksoy, Yol TV'ye yaptığı açıklamada, polislerin kendilerini tecavüzle tehdit ettiğini ve çıplak arama dayatması ile karşılaştıklarını söyledi. Sosyal medya üzerinden tehditler aldığını ve AKP Antep Milletvekili'nin kendilerini sosyal medyadan "terörist" ilan ettiğini aktardı.
Üniversiteye kelepçe sürüyor: 'Kayyuma hayır' diyen öğrencilerin evine TEM baskını
Boğaziçi Üniversitesi'ndeki ''kayyum rektör'' eylemlerine katılan 1'i TİP'li en az 17 öğrencinin gözaltına alındığı öğrenildi.
05-01-2021 12:24

İleri Haber
AKP'li Prof. Melih Bulu'nun, Erdoğan tarafından Boğaziçi Üniversitesi'ne rektör olarak atanmasına karşı Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerinin yaptığı eylemlerin ardından sabaha karşı öğrencilerin evine operasyon düzenlendi. En az 17 öğrencinin Terörle Mücadele (TEM) şubesi tarafından yapılan baskınlarla gözaltına alındığı öğrenildi.
AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Resmi Gazete'de yayınlanan kararlarıyla, 2015 seçimlerinde AKP'den 1. bölge Milletvekili aday adayı olan Prof. Melih Bulu, Boğaziçi Üniversitesi'ne rektör olarak atanmış, buna karşı ''Kayyum rektör istemiyoruz'' diyen yüzlerce öğrenci dün Boğaziçi Üniversitesi önünde bir araya gelerek eylem yapmıştı. Polis, protestolarda öğrencilere biber gazı ve plastik mermiyle saldırmış ve bazı öğrencileri işkenceyle gözaltına almaya çalışmıştı.
Alınan ilk bilgilere göre sabaha karşı evlere yapılan TEM baskınıyla biri Türkiye İşçi Partisi (TİP) üyesi olmak üzere en az 17 öğrencinin gözaltına alındığı öğrenildi. Polisin elindeki gözaltı listesinde başka isimlerin de olduğu bildirildi.
SDG'DEN AÇIKLAMA
Türkiye İşçi Partisi'nin gençlik örgütü Sosyalist Devrimci Gençlik (SDG) ev baskınlarına ilişkin bir açıklama yaptı. Açıklamada şu ifadeler yer aldı:
''Boğaziçi Üniversitesi'nde kayyum rektör Melih Bulu'yu protesto eden üniversite öğrencileri sabaha karşı ev baskınlarıyla gözaltına alındı. Gözaltılar arasında Boğaziçi Üniversitesi öğrencisi bir parti üyemiz de bulunuyor. #KabulEtmiyoruzVazgecmiyoruz #BogaziciDireniyor''
Boğaziçi Üniversitesi'nde kayyum rektör Melih Bulu'yu protesto eden üniversite öğrencileri sabaha karşı ev baskınlarıyla gözaltına alındı. Gözaltılar arasında Boğaziçi Üniversitesi öğrencisi bir parti üyemiz de bulunuyor.#KabulEtmiyoruzVazgecmiyoruz #BogaziciDireniyor pic.twitter.com/W0QgrRxCB1
— Sosyalist Devrimci Gençlik (@sdgninsesi) January 5, 2021
Boğaziçi Üniversitesi'ne kayyum rektör atamasını protesto eden öğrencilerin evine sabaha karşı baskın düzenleyen polis, kapısını kırarak açamadığı bir evin de duvarını kırarak içeri girdi.
12 EYLÜL'DEN SONRA KURUM DIŞINDAN ATANAN İLK REKTÖR
Boğaziçi Üniversitesi akademisyenleri de Melih Bulu'nun rektör olarak atanmasına karşı çıkıyor. Bulu'nun 12 Eylül askeri darbesinden sonra Boğaziçi Üniversitesi'ne kurum dışından atanan ilk rektör olduğunu belirten öğretim üyeleri ve öğrenciler, akademik yöneticilerin seçimle belirlenmesi çağrısı yapıyor.
EMNİYET'TEN AÇIKLAMA
İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nden gözaltına alınan öğrencilere ilişkin yapılan açıklamada “2911 Sayılı Kanuna Muhalefet" ve “Görevli Memura Mukavemet" suçlarını işledikleri tespit edilen 28 şüphelinin yakalanmasına yönelik operasyon düzenmiştir" denildi.
İçişleri Bakanlığı Sözcüsü İsmail Çataklı ise Boğaziçi Üniversitesi'ndeki eylemlerde 17 kişinin gözaltına alındığını duyurdu.
"Boğaziçi Üniversitesinde gerçekleşen bir protesto gösterisi sırasında Türk polisine yönelik atılan hadsiz slogan, bizleri son derece üzdü" diyen Çataklı, "Polislerimize katil denmesini bizim kabul edebilmemiz ve buna sessiz kalmamız mümkün değildir" dedi.
Çataklı, Boğaziçi'ndeki eylemlerde gözaltına alınan 17 kişiden 15'inin öğrenci olmadığını öne sürdü.
Çataklı ayrıca, "Gözaltına alınanlardan bazıları MLKP ile irtibatlı" iddiasında bulundu.
BULU'DAN KELEPÇE SAVUNMASI
Bulu, HaberTürk'te Veyis Ateş'in programında yaptığı açıklamada polisin Boğaziçi Üniversitesi'ne kelepçe takmasını savundu. Bulu siyasetle olan ilişkisini anlatırken, "2009 yılında aktif siyaseti bıraktım" dedi. Programın sunucusu Veyis Ateş Bulu'nun 2015 yılında İstanbul 1. Bölge Milletvekili Aday Adayı olup olmadığını sorduğunda ise "Yani o çok şey değildi" yanıtını verdi.
Kayyum rektörden 'kelepçe' savunması: Polis doğru olanı yaptı
— İleri Haber (@ilerihaber) January 5, 2021
Kayyum rektör Melih Bulu: 2009'da aktif siyaseti bıraktım.
— İleri Haber (@ilerihaber) January 5, 2021
Veyis Ateş: 2015 yılında İstanbul 1. Bölge Milletvekili Aday Adayı değil misiniz?
Bulu: Yani o çok şey değildi...
Boğaziçi Üniversitesi'ne AKP'li rektör atanmasına tepki: 'Kayyum rektör istemiyoruz'
Erdoğan'ın Boğaziçi Üniversitesi'ne AKP'li Melih Bulu'yu atamasına tepki gösteren üniversite öğrencileri ''Kayyum rektör istemiyoruz'' dedi.
02-01-2021 09:23

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Resmi Gazete'de yayınlanan kararlarıyla, 2015 seçimlerinde AKP'den 1. bölge milletvekili adayı olan Prof. Melih Bulu, Boğaziçi Üniversitesi'ne rektör olarak atandı. Karara Boğaziçi Üniversitesi'nin birçok öğrencisi tepki gösterdi.
2002 yılında AKP'nin Sarıyer İlçesi kurucularından olan Bulu, 2009 yerel seçimleri öncesinde yine AKP'den Ataşehir Belediye Başkanı aday adayı oldu. İstanbul milletvekilliğine de Ataşehir belediye başkanlığına da aday gösterilmeyen Bulu, geçmişte AKP İstanbul İl Yönetim Kurulu üyeliği de yapmış, Ekonomiden Sorumlu AKP İstanbul İl Başkan Yardımcılığı'na kadar yükselmişti.
Atama kararına Boğaziçili birçok öğrenci tepki gösterireken, Boğaziçi Dayanışması tarafından yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:
"Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle okulumuza Melih Bulu'nun kayyum olarak atandığını öğrendik. Boğaziçi öğrencileri olarak demokratik süreçleri tanımadan atanan yandaş rektörleri kabul etmiyoruz. Melih Bulu bizim rektörümüz değildir!"
'KAYYUM REKTÖR İSTEMİYORUZ'
Öğrenci Sendikası da konuya ilişkin paylaşımında şu ifadeleri kullandı:
''Üniversite içinde hiçbir demokratik süreç işletilmeden Türkiye'nin en saygın üniversitelerinden birine, Boğaziçi Üniversitesi'ne, Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle rektör ataması. Yazıldığı gibi: Hep birlikte, yeni Türkiye! #KayyumRektörİstemiyoruz''
📣 Üniversite içinde hiçbir demokratik süreç işletilmeden Türkiye'nin en saygın üniversitelerinden birine, Boğaziçi Üniversitesi'ne (@UniBogazici) Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle rektör ataması.
— Öğrenci Sendikası (@OgrenciSen_) January 1, 2021
Yazıldığı gibi: Hep birlikte, yeni Türkiye!#KayyumRektörİstemiyoruz pic.twitter.com/Pk4BI8Ijjj
5 ÜNİVERSİTEYE REKTÖR ATAMASI
Bugün yayımlananan Resmi Gazete'ye göre Boğaziçi Üniversitesi'nin yanı sıra Pamukkale Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Ahmet Kutluhan, Antalya Bilim Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. İsmail Yüksek, Beykoz Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Mehmet Durman ve Çağ Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Ünal Ay atandı.
TTB’den Sağlık Bilimleri Üniversitesi’nin kadro ilanına dava
TTB Hukuk Müşavirliği tarafından yapılan yürütmeyi durdurma istemli iptal davası başvurusunda; ilanda yer alan “Aranan Şartlar” ve “Başlıca Eser” ifadelerinin belirli bir adayı işaret ettiğine dikkat çekildi.
13-01-2021 16:17

Türk Tabipleri Birliği (TTB), Sağlık Bilimleri Üniversitesi’nin 14 Aralık 2020 tarihinde Resmi Gazete’de yayımlanan 400’e yakını profesör olmak üzere 407 akademik kadro ve 25 Aralık 2020 tarihinde yayımlanan 242 doçent kadrosu ilanının iptali için dava açtı.
TTB Hukuk Müşavirliği tarafından yapılan yürütmeyi durdurma istemli iptal davası başvurusunda; ilanda yer alan “Aranan Şartlar” ve “Başlıca Eser” ifadelerinin belirli bir adayı işaret ettiğine dikkat çekildi, kişiye/kişilere özgü kriterlerin eşitsizliği doğurduğu, kamu yararı ile akademik değerlere aykırı olduğu belirtildi. Başvuruda benzer atama işlemlerinin idare mahkemelerince iptal edildiği geçmiş kararlara da atıf yapıldı.
NE OLMUŞTU?
Sağlık Bilimleri Üniversitesi, 8 ay önce yayımladığı 240 kişilik adrese teslim kadro ilanının ardından aynı uygulamanın bir benzerine daha imza attı. Öğretim Elemanı Alım İlanı’na çıkan üniversite, çoğunluğu profesör olmak üzere 407 öğretim üyesine kadro verileceğini duyurdu. 15 Aralık’ta yayımlanan ilanda genel şartlar sıralanırken, her bir kadro için ayrıca özel şartlar duyuruldu.
Buna göre, çocuk sağlığı hastalıkları dalı için aranan profesör kadrosundan birinin özel şartı “çocukluk pulmoner hipertansiyonu ile ilgili çalışmaları olmak, sağlıklı prematüre bebeklerde antioksidan olarak paraoxanase ve arylesterase değerlerini inceleyen çalışması olmak” diye tanımlandı. Aynı şekilde deri hastalıkları dalı için açılan profesör kadrosunda ise “Türkiye’de yaşayan lipoid proteinosis’li hastalarda ECM1 gen mutasyonu hakkında çalışması olmak, Covid-19’un deri bulguları hakkında çalışması olmak” gibi ayrıntılı bir şart arandı.
YÖK'ten suç duyurusu: 'Parayla tez hazırlayan ve hazırlatanlara dava açılsın'
YÖK avukatları tarafından Ankara Adliyesi'ne verilen dilekçe ile para karşılığı tez ya da ödev yapılarak nitelikli dolandırıcılık ve suça yardım suçlarını işleyen internet siteleri ve buralardan yardım alarak üniversiteleri dolandırmaya teşebbüs edenler hakkında kamu davası açılması talep edildi.
13-01-2021 14:34

İleri Haber
YÖK, para karşılığı tez ve ödev hazırlayan ve hazırlatan şüpheliler hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu.
Yükseköğretim Kurulu (YÖK) avukatları tarafından Ankara Adliyesi'ne verilen dilekçe ile para karşılığı tez ya da ödev yapılarak nitelikli dolandırıcılık ve suça yardım suçlarını işleyen internet siteleri ve buralardan yardım alarak üniversiteleri dolandırmaya teşebbüs edenler hakkında kamu davası açılması talep edildi.
Suç duyurusu dilekçesinde, başkaları için para karşılığı tez ya da ödev yapıldığı ve online sınavlarda yardımcı olunduğu belirtilen internet sitelerinin ve sosyal medya hesaplarının açık adreslerine yer verildi.
Danışmanlık/tez yazım ofisleri yetkilileri ile bu yerlerden yardım alarak tez, bitirme projesi, ödev gibi bilimsel çalışma üreterek kamu kurumlarını aldatanlar ve savcılıkça yapılacak soruşturma sonucunda tespit edilecek faillerin “dolandırıcılık, nitelikli dolandırıcılık ve suça yardım etme” suçlarından cezalandırılmaları istendi.
‘BAŞKALARINA HAZIRLATILAN TEZLERİN KULLANILMASI MUHTEMEL’
Dilekçede, danışmanlık ofisleri adı altında faaliyet gösteren tez yazım ofisleri gibi yerlere hazırlatılan veya bu yerlerden yardım alınarak hazırlanan lisansüstü tezlerin, bitirme projelerinin ya da ödevlerin mezuniyet ve öğretim elemanı kadrolarına atanmak için kullanılmasının muhtemel olduğu vurgulandı.
Türk Ceza Kanunu'nun nitelikli dolandırıcılık, dolandırıcılık ve suça yardım etme hükümlerinin bulunduğuna işaret edilen dilekçede, bu çerçevede suçun asıl failinin tez, bitirme projesi, ödev gibi çalışmayı yapanlar olduğu, şikâyet başvurusuna konu olan ve benzeri danışmanlık/tez yazım ofislerinin ise yardım eden sıfatıyla suça ortak olacakları kaydedildi. Bu kapsamda faaliyet gösteren danışmanlık/tez yazım ofislerinin yetkilileri ile bu yerlerden yardım alarak tez, bitirme projesi, ödev gibi bilimsel çalışma üreterek kamu kurumlarını aldatanlar hakkında Türk Ceza Kanunu'nun 39, 157 ve 158'inci maddeleri uyarınca kamu davası açılması istendi.
MEVZUAT NE DİYOR?
Mevzuata göre, tezini, ödevini ya da bitirme projesini başkasına hazırlattığı tespit edilen öğrencinin bu çalışması iptal olabiliyor. Türk Ceza Kanunu'nda, bu kapsamda dolandırıcılık suçu işleyenlere 1 yıldan 5 yıla kadar hapis ve adli para cezası, nitelikli dolandırıcılık suçu işleyenlere 3 yıldan 10 yıla kadar hapis ve adli para cezası, suçun işlenmesine yardım eden kişiye suçu işleyene verilen cezanın yarısı kadar hapis cezası öngörülüyor.
‘DAMADIN’ TEZİ…
AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın damadı, eski bakan Berat Albayrak’ın doktora tezini kendi yapmadığı ortaya çıkmıştı.
Wikileaks belgelerinde yer alan yazışmalar şöyleydi:
Sevgili Berat, yarınki tez izleme ile ilgili, 12 slayttan oluşan bir sunumu sana gönderiyorum. Tezi jüri üyelerinin sayısı kadar çoğaltırsan iyi olur. Şimdi ben model taraması da yapıyorum. Tezle ilgili eksiklikleri de tamamlamaya devam edeceğim. Kolay gelsin, iyi çalışmalar, yarın görüşmek üzere.
Erişah
Sevgili Berat Bey, Ekteki dosyada da göreceğiniz gibi, geçen hafta size verdiğimiz “yapılacaklar listemiz”deki görevlerin büyük kısmını tamamladık. Sadece Türkiye’deki yenilenebilir enerji kaynakları ile ilgili kısa bir yer kaldı. Onun dışında biz an itibariyle ekonometrik modele başlıyoruz. O konuda da gelecek hafta verileri toplayarak Doç. bir arkadaşımızla o kısmı da tamamlayacağız. Sizden de şunları rica ediyoruz: * Proje finansmanı ile ilgili olan ve başında 292 bulunan İngilizce metnin dip notlu çevirisi. * Geçen haftadan kalan görevlerinizi tamamlama. * Dip notlarda çok fazla tekrar edenleri saptayıp yerine yeni kaynakları yerleştirme. * Genel olarak tezi gözden geçirerek, eksik bulduğunuz yerleri bize söylemeniz. Mevcut durumlar itibariyle, bayram sonrası sizinle görüşeceğiz. Biz bu arada kendi kısımlarımızı bitiriyoruz. Size de çalışmalarınızda başarılar dileriz.
Prof. Erişah ve asistanları.
TEZİ YAZAN AKADEMİSYEN ‘YÜKSELMİŞ’
Berat Albayrak’ın maillerine göre tezi hazırlayan isim Marmara Üniversitesinden Prof. Dr. Erişah Arıcan. 2015 ağustos ayında Marmara Üniversitesi Bankacılık ve Sigortacılık Enstitüsü Müdürlüğü görevine atanan Arıcan, 1 Nisan 2016 tarihinde ise Borsa İstanbul yönetim kurulu üyeliğine seçildi.
Ankara'da polis işkencesine karşı suç duyurusunda bulunmak isteyen 5 genç gözaltına alındı
''Kayyum rektör'' eyleminde gözaltına alınan Deniz Baran Erbudak'a uygulanan polis işkencesine karşı bugün Ankara Adliyesi'ne suç duyurusunda bulunmak üzere giden 5 genç, adliye önünde gözaltına alındı.
13-01-2021 14:19

İleri Haber
Ankara’da Boğaziçi Üniversitesi’ne Melih Bulu’nun kayyum rektör olarak atanmasını protesto eden öğrencilere yapılan polis saldırısında Deniz Baran Erbudak’ın bacağının kırılmasına karşı suç duyurusunda bulunmak isteyen 5 genç gözaltına alındı.
8 Ocak günü İzmir Caddesi’nden eylemin yapılacağı Güvenpark’a doğru yürüyen öğrencilerin önü polis tarafından kesilerek “pandemi gerekçesiyle” eyleme müdahale edilmiş, 43 öğrenci de gözaltına alınmıştı. Polis saldırısı sırasında Devrimci Gençlik Dernekleri (DGD) üyesi Deniz Baran Erbudak’ın bacağı iki ayrı noktadan kırılmış, çapraz bağları kopmuş ve çok sayıda lezyon ortaya çıkmıştı.
Gözaltı esnasında Ankara Üniversitesi öğrencisi Erbudak'a yapılan polis işkencesine karşı bugün yapılacak suç duyurusu öncesi Ankara Adliyesi önünde yapılmak istenen açıklamaya polis saldırdı. Polis saldırısında 5 gencin gözaltına alındığı öğrenildi.
Boğaziçi Üniversitesi eylemleri sebebiyle ifade vermeye giden 4 öğrenciden 3'ü gözaltına alındı
Boğaziçi Üniversitesi eylemlerinin ardından polisin yaptığı ev baskınlarında evlerinde bulunamayan öğrenciler ifade vermeye gitti. Öğrencilerden biri ifadesinin ardından serbest bırakılırken, 3'ü gözaltında tutuluyor.
12-01-2021 17:54

AKP'li Melih Bulu'nun Boğaziçi Üniversitesi'ne rektör olarak atanmasını protesto eden öğrencilere yapılan operasyonlarda, evlerinde bulunamayan 4 öğrenci ifade verdi. Öğrencilerden biri ifadesinin alınmasının ardından serbest bırakılırken, 3 öğrenci gözaltına alındı.
Boğaziçi Üniversitesi'ne AKP'li Melih Bulu'nun rektör olarak atanmasını protesto eden onlarca öğrenci evleri basılarak gözaltına alınmış, işkence ve çıplak aramaya maruz bırakılmıştı.
İzmir’de üniversite öğrencileri Ege Üniversitesi’ni 'mühürledi'
Üniversitelere rektör atamalarına tepkiler büyüyor. Ege Üniversitesi öğrencileri, atama ile rektör olan Necdet Budak’a karşı üniversiteyi ‘mühürledi’
11-01-2021 18:25

İleri Haber
Melih Bulu’nun Boğaziçi Üniversitesi’ne rektör olarak atanmasının ardından başlayan ‘Kayyum rektör istemiyoruz’ eylemleri birçok kentte farklı biçimlerde sürüyor.
Ege Üniversitesi öğrencileri de üniversitelerini atamayla rektör olan Necdet Budak’a karşı ‘mühürledi’. Olayı sosyal medya hesabından duyuran Öğrenci Sendikası, “Bahanesiz, istisnasız kayyum rektörlerin hepsi gidene kadar mücadeleye devam! İzmir'de üniversiteliler kayyum Necdet Budak'ın görev yaptığı Ege Üniversitesi Rektörlüğü'nü mühürledi. #KayyumRektorİstemiyoruz #KabulEtmiyoruzVazgeçmiyoruz” paylaşımında bulundu.
📣 Bahanesiz, istisnasız kayyum rektörlerin hepsi gidene kadar mücadeleye devam!
— Öğrenci Sendikası (@OgrenciSen_) January 11, 2021
İzmir'de üniversiteliler kayyum Necdet Budak'ın görev yaptığı Ege Üniversitesi Rektörlüğü'nü mühürledi.#KayyumRektorİstemiyoruz #KabulEtmiyoruzVazgeçmiyoruz pic.twitter.com/hbWLHMNSDq
Antalya gençliğinden Boğaziçi’yle dayanışma eylemi: ‘Aktör değil, rektör istiyoruz!
Boğaziçi Üniversitesi’ndeki kayyum rektör atamasına karşı bir açıklama yapan Antalya Gençlik Dayanışması, “Kayyum rektörleri asla kabul etmeyeceğimizi haykırıyor ve demokratik bir üniversite için mücadelesini sürdüren bütün arkadaşlarımıza dayanışmamızı iletiyoruz” dedi.
11-01-2021 15:36

İzel Sezer - @izelsezer
AKP Milletvekili Aday Adayı Prof. Melih Bulu'nun, AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından Boğaziçi Üniversitesi'ne kayyum rektör olarak atanmasına karşı Türkiye’nin dört bir yanında yapılan öğrenci eylemleri devam ediyor. Bugün Attalos Meydanı’nda bir araya gelen Antalya Gençlik Dayanışması, Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerinin yanında olduklarını belirterek “Bugün karşımızda duran iktidar, okullarımızın akademik kültürüne, demokratik değerlere ve öğrencilerin öz iradesine karşı gericiliği, piyasacılığı ve biat kültürünü dayatmaktadır” dedi.
Açıklamayı, Antalya Gençlik Dayanışması adına Akdeniz Üniversitesi öğrencisi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi öğrencisi Eray Can Yılmaz okudu. Polis ablukasında yapılan açıklamaya birçok yurttaş da alkışlarıyla destek verdi.
“Aktör değil, rektör istiyoruz” pankartının açıldığı açıklamada “AKP defol üniversiteler bizim”, “Gençlik yürüyor mücadele sürüyor” ve “Bu daha başlangıç mücadeleye devam” sloganları atıldı.
Yapılan açıklamanın tamamı şu şekilde:
‘SON DURAK KISMEN ÖZGÜR OLAN ÜNİVERSİTELER’
Bundan 9 gün önce, Boğaziçi Üniversitesi rektörlüğüne Cumhurbaşkanı tarafından Melih Bulu atandı. Üniversite okumadığı halde kayyumculuk doktorası yapanların son durağı, kısmen özgür olan üniversiteler oldu. Atadığı kayyum da kendi yedek kulübesindendi. Kendi öz burjuvazisinden, kendince ileri kafadarı.
‘KARŞIMIZDA DURAN İKTİDAR BİAT KÜLTÜRÜNÜ DAYATIYOR’
Ülkeyi şirket yönetirmiş gibi idare etmeye kalkanların "stratejik hamleleri", özgür Boğaziçi öğrencilerine işlemedi. Öğrencilerin isyanı, Melih Bulu'nun şahsı özelinde, ülkenin dört bir yanında olan bitenlere, yaşanan haksızlıklara, yapılan yolsuzluklara, atanan kayyumlara, mahvedilen doğaya, insanın kendisine yabancılaşmasına karşı, kapitalizmin ve onun temsilerinin en geri kozu olan faşizmin diktelerine karşı attığı bilinçli bir slogandır. Bugün karşımızda duran iktidar, okullarımızın akademik kültürüne, demokratik değerlere ve öğrencilerin öz iradesine karşı gericiliği, piyasacılığı, ve biat kültürünü dayatmaktadır. Ve bizler karşımızda duran karanlığın nereden beslendiğini çok iyi biliyoruz. Bu karanlık, gücünü 12 Eylül faşizminin zindanlarından, neoliberal saldırganlıktan ve gençliğe karşı gerçekleştirilen gerici kuşatmalardan alıyor.
‘BOĞAZİÇİ ÖĞRENCİLERİNİ SELAMLIYORUZ’
Bizler, Antalya gençliği olarak direnen Boğaziçi öğrencilerini selamlıyoruz. Üniversitelerin özgür olmasının her fırsatta önünü kesen iktidara inat biz gençler, "kayyum rektörleri" asla kabul etmeyeceğimizi haykırıyor ve şu ana kadar yıldırma politikaları sonucu hedef gösterilen, gözaltına alınan ancak her şeye rağmen demokratik bir üniversite için mücadelesini sürdüren bütün arkadaşlarımıza dayanışmamızı iletiyoruz.
Antalya gençliğinden Boğaziçi’yle dayanışma eylemi: ‘Aktör değil, rektör istiyoruz! | @izelsezer'in haberi#BogaziciDireniyor#KayyumRektörİstemiyoruz#KabulEtmiyoruzVazgecmiyoruz
— İleri Haber (@ilerihaber) January 11, 2021