'Kayyum rektör istemiyoruz' dediği için gözaltına alınan 18 öğrenci serbest bırakıldı

'Kayyum rektör istemiyoruz' dediği için gözaltına alınan 18 öğrenci serbest bırakıldı

Boğaziçi Üniversitesi'nde kayyum rektör istemediği için gözaltına alınan 18 öğrenci, emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edildi.

İleri Haber

AKP Milletvekili Aday Adayı Prof. Melih Bulu'nun, AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından Boğaziçi Üniversitesi'ne (BOÜN) kayyum rektör olarak atanmasına karşı üniversitede yapılan eylemlerin ardından evleri basılarak gözaltına alınan 16 üniversiteli bugün adliyeye sevk edildi. Dün gözaltına alınan 2 öğrencinin de adliyeye sevk edilmesiyle bugün savcı karşısına çıkacak toplam öğrenci sayısı 18 oldu.

Kayyum rektör istemediği için 40 üniversiteli evleri basılarak, kapıları kırılarak ve hak ihlallerine maruz kalarak gözaltına alınmıştı. Dün ise 2 öğrencinin daha gözaltına alındığı öğrenildi. İki gün boyunca süren gözaltılarda dün 24 öğrenci mahkemeye çıkmış ve serbest bırakılmıştı.

Bugün, gözaltına alınan ve adliyeye götürülen öğrencilerle dayanışmak için üniversite öğrencileri saat Çağlayan Adliyesi önünde bir araya geldi. Açıklamaya destek verenler arasında Bağımsız Milletvekili Ahmet Şık, HDP Milletvekili Oya Ersoy ve CHP Milletvekili Sezgin Tanrıkulu da bulunuyor.

ÖĞRENCİLER SERBEST BIRAKILDI 

Adliyeye sevk edilen öğrencilerin tümü serbest bırakıldı. Öğrenciler, "Ferman devletin, üniversiteler bizimdir" sloganlarıyla adliyeden çıkış yaptılar. 

Serbest bırakılan öğrenciler ve öğrencilerin avukatları adliye önünde açıklama yaparak mücadeleden vazgeçmeyeceklerini belirttiler. Öğrencilerden Muhammet Hizmetçi, çıplak aramaya maruz bırakıldıklarına dikkat çekerek, "Bizler çıplak aramaya maruz kaldık, tehdit edildik. Bizleri bugün gözaltına almış olabilirler, biz bu memleketin aydınlık yüzüyüz. İşçiler, aydınlar, emekçiler mücadele ettikleri sürece kazanamayacaklar, çünkü biz kazanacağız." derken, Avukat Ezgi Önalan, "Biz avukatlar öğrencilerimizin her daim yanındayız. Çıplak arama, ters kelepçe, şiddet, cinsel taciz ve ölüm tehditleriyle öğrenciler terörize edilmek istense de, burada işkence faillerinin yargılanacağı ve işkence bitene kadar ayrılmayacağız. Bizleri dayanışma yaşatacak" şeklinde konuştu. 

DAHA FAZLA