Kayyum rektör eylemi 5. gününde: 'Kabul etmiyoruz, vazgeçmiyoruz'

Kayyum rektör eylemi 5. gününde: 'Kabul etmiyoruz, vazgeçmiyoruz'

Boğaziçi Üniversitesi'nde öğrencilerin ve akademisyenlerin Melih Bulu'nun rektör olarak atanmasına karşı başlattıkları protestolar devam ediyor. Akademisyenlerin açıklamasında "Üniversitemizin akademik özerkliğini, bilimsel özgürlüğünü ve demokratik değerlerini açıkça ihlal eden bu uygulamayı kabul etmiyoruz" ifadelerine yer verilirken, öğrenciler de seçim sandığı kurarak topluca oy kullandı.

İleri Haber

Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerinin ve akademisyenlerinin, AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Resmi Gazete'de yayınlanan kararıyla Melih Bulu'yu rektör olarak atamasına karşı başlattıkları eylemler devam ediyor. 

Akademisyenler cübbelerini giyerek 'kayyum rektör' Melih Bulu'yu protesto etti.

Akademisyenler tarafından okunan bildiride  "1 Ocak gece yarısı, 1980'lerin askeri vesayet rejiminden sonra ilk kez üniversitemize kurum dışından bir rektör atanmıştır. Bu durum 2016'dan bu yana ağırlaşarak sürmekte olan, rektör seçimlerini ortadan kaldıran antidemokratik uygulamanın bir devamıdır. Üniversitemizin akademik özerkliğini, bilimsel özgürlüğünü ve demokratik değerlerini açıkça ihlal eden bu uygulamayı kabul etmiyoruz" ifadelerine yer verildi.

ÖĞRENCİLER SANDIK KURDU

Öte yandan Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri de okulda sandık kurdu.

Rektörün demokratik yollarla belirlenmesi gerektiğinin altını çizen öğrenciler, "Boğaziçi Üniversitesi'nde rektörümüzü demokratik yollarla belirlemek için kurduğumuz sandıkta topluca oy kullanıyoruz. Kayyum rektör değil seçilmiş rektör istiyoruz!" dedi.