Kayyum rektör Bulu: 'Protesto kültürü aşırıya getirildi'

Kayyum rektör Bulu: 'Protesto kültürü aşırıya getirildi'

Kayyum rektör Melih Bulu, Boğaziçi Üniversitesi'ndeki protestolara ilişkin, "Bazı öğrenciler protesto hakkını çok ileri götürdü" dedi.

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Boğaziçi Üniversitesi'nde rektörlüğe atanan kayyum rektör Melih Bulu, üniversitedeki protestolara ilişkin konuştu. Bulu, "Bazı gruplar protesto kültürünü aşırıya götürdü" ifadelerini kullandı.

Boğaziçi Üniversitesi'ni Türkiye'nin güzide kurumlarından biri olarak tanımlayan Bulu, "Boğaziçi öğrencilerinin ve hocalarının her türlü görüşü çok kıymetli. Boğaziçi'nde demokratik sınırlara uyduğu sürece insanların kendini ifade etme hakları vardır. Ben de rektör olarak buna sonuna kadar izin veren bir rektörüm. Bununla birlikte başkalarının haklarını suistimal eden, onları zorlayan noktalara geldiği zaman ben de bunları olabildiğince engellemeye çalışıyorum. Demokratik eleştiri kültürünü mutlaka korumamız lazım. Ülkemiz için ve Boğaziçi için çok kıymetli" dedi.

Proteso kültürünün aşırıya getirildiğini öne süren Bulu, "Mesela, evvelsi gün olan olaylarda rektörlük binasının üç kapısı da ablukaya alınarak içeride çalışanların saat 9'a kadar dışarıya çıkmaları engellendi. Bununla ilgili uyarılar yapılmasına rağmen öğrenciler başkalarının özgürlüğünü engelleyici tarzda bir duruma girdiler. Bu kapsamda da uyarılmalarına rağmen bu abluka kalkmadığı için bununla ilgili bir tedbir alınma zorunluluğu doğdu" diye konuştu.