Kayyum protestoları 15’inci gününde

Kayyum protestoları 15’inci gününde

Diyarbakır, Mardin ve Van büyükşehir belediyelerinin eş başkanlarının görevden alınıp, yerlerine kayyum atanmasına karşı başlatılan oturma eylemleri bugün 15. gününde.

İçişleri Bakanlığı tarafından HDP’li Diyarbakır, Mardin ve Van büyükşehir belediyesi eş başkanlarının görevden alınıp, yerlerine kayyum atanmasına karşı başlatılan oturma eylemleri bugün 15. gününde.

Diyarbakır’da belediyelere kayyum atamasına karşı başlatılan oturma eyleminin 15’incisi, milletvekilleri ve yurttaşların “Bu daha başlangıç” sloganıyla başladı. 

HDP’li belediyelere atanan kayyumlara karşı HDP’li milletvekilleri ve yurttaşların başlattığı oturma eylemi 15’inci gününde devam ediyor. 15 gündür Lise Caddesi’nde devam eden oturma eylemi bugün, “Bu daha başlangıç mücadeleye devam” sloganları ve kadınların zılgıtları ile başladı. Oturma eylemine HDP’li milletvekilleri ve çok sayıda yurttaşın yanı sıra Bağlar Belediyesi Meclis Üyeleri “İrademe Dokunma” pankartı açarak katıldı.

Eylemde kurulan serbest kürsüde yurttaşlar, kayyumlara tepkilerini dile getirirken, zaman zaman şiir ve direniş türküleri okunuyor.

Düdüklerle kayyumların protesto edildiği oturma eylemine, EMEP Eş Genel Başkanı Selma Gürkan ve Amedspor Kadın Direniş Grubu’nun katılması bekleniyor. (MA)