Kayyum kayırmacılığı sürüyor: YÖK’ün denklik vermediği oğlunu belediyede hukuk birimine aldı

Kayyum kayırmacılığı sürüyor: YÖK’ün denklik vermediği oğlunu belediyede hukuk birimine aldı

Belediyede Teftiş Kurulu Başkanlığı, Genel Sekreter Yardımcılığı ile belediye iştiraki Kent A.Ş. Yönetim Kurulu Başkan Vekilliği görevleri verilen Zeyni Teker'in, oğlu Muhammed Sefa Teker’i belediyede işe aldığı ortaya çıktı.

Mardin Büyükşehir Belediyesi’nin eski kayyumu tarafından 3 ayrı göreve getirilen Zeyni Teker, YÖK’ün denklik vermemesi nedeniyle avukatlık yapamayan AKP Gençlik Kolları üyesi oğlu Sefa Teker’i belediyenin Hukuk Müşavirliği Birimi'nde işe aldı. 

İçişleri Bakanlığı tarafından 19 Ağustos 2019’da ikinci kez Mardin Büyükşehir Belediyesi’ne kayyum olarak atanan Vali Mustafa Yaman bir süre önce Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle merkeze çekildi. Yaman'ın yerine ise, Adana Valisi Mahmut Demirtaş atandı. Demirtaş’ın aynı zamanda belediyeye de kayyum olarak atanıp atanmadığı belirsizliğini koruyor. Ancak, Yaman'ın kayyumluğu döneminde yaşanan kayırma ve usulsüzlükler ara verilmeden sürdürülüyor.  

Mezopotamya Ajansı’ndan Ahmet Kanbal’ın haberine göre, Yaman tarafından Ankara’da Milli Eğitim Bakanlığı Müfettişi iken geçici görevle kente getirilen ve belediyede Teftiş Kurulu Başkanlığı, Genel Sekreter Yardımcılığı ile belediye iştiraki Kent A.Ş. Yönetim Kurulu Başkan Vekilliği görevleri verilen Zeyni Teker'in, oğlu Muhammed Sefa Teker’i belediyede işe aldığı ortaya çıktı. Söz konusu durum, Yaman'ın merkeze çekilmesinin ardından gerçekleşti. 

Haber şöyle:

DENKLİK ALAMAYINCA BELEDİYE ALDI

Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) tarafından denklik verilmeyen Kosova Üniversitesi'nin Hukuk Fakültesi'nden mezun olan Sefa Teker, belediyenin Hukuk Müşavirliği Birimi'nde işe başladı. YÖK denklik vermediği için avukatlık ruhsatı alamayan Sefa Teker, söz konusu birimin işçi kadrosundan işe alındı. Sosyal medya hesaplarında halen, AKP tarafından başlatılan ancak Twitter tarafından 7 bin üzerindeki troll hesabın kapatılması sonrası vazgeçilen “yeşil top” simgesi duran Teker, aynı zamanda AKP Gençlik Kolları üyesi. Teker’e ait Facebook adresinde de, AKP Gençlik Kolları üyesi olduğuna dair ibare bulunuyor. 

Teker’in eşi de 2018 yılından bu yana İŞKUR üzerinden belediye personeli olarak çalıştırılıyor. 

TEKER'İN SABIKASI!

Gelininin ardından oğlunu da belediyede işe alan Zeyni Teker’in dosyası kabarık. Teker, 15 Temmuz 2016'daki darbe girişimi sonrası ilan edilen OHAL ile birlikte çıkarılan Kanun Hükmünde Kararnameler (KHK) ile ihraç edilen yüzlerce eğitimcinin isminin olduğu listeleri hazırlaması ile tanınıyor. Teker, büyükşehir belediyesi personelleri hakkında da asılsız iddialar ile soruşturma açtıran isim. 

31 Mart 2019 yerel seçimlerinde HDP’nin yönetime gelmesi ile birlikte, işe gelmeden maaşa bağlanan ve “bankamatik çalışanı” olarak anılan kişilerin işten çıkarılmasını “Şehit yakınlarını işten atıyorlar” şeklinde yansıtan Teker, yine belediyede HDP’li yönetim ile çalışan personeli fişleyerek, belediyeye yeniden kayyım atanmasının ardından haklarında soruşturma açtırmıştı. Teker, kayyım atanmasına karşı çıkan Kadın Daire Başkanı Gülizar İpek’in memuriyetten çıkarılmasında da rol oynayanlardan biri olarak biliniyor.  

Teker, aynı zamanda belediye borç batağında olmasına ve kanunen yasak olmasına rağmen 3 ayrı maaş alan isimlerden birisi.  

DAHA FAZLA