'Kayyum danışmanı 250 bin liraya yakın rüşvet aldı' iddiası

'Kayyum danışmanı 250 bin liraya yakın rüşvet aldı' iddiası

Mardin Büyükşehir Belediyesi kayyumu Vali Mustafa Yaman'ın danışmanlarından Bülent Erdolu'nun, belediye ve valiliğe araç temin eden firmadan "fatura komisyonu" adı altında 246 bin TL rüşvet aldığı iddia edildi.

Mardin Büyükşehir Belediyesi kayyumu Vali Mustafa Yaman'ın danışmanlarından Bülent Erdolu'nun, belediye ve valiliğe araç temin eden firmadan "fatura komisyonu" adı altında 246 bin TL rüşvet aldığı iddia edildi. 

Mardin Valiliği ile kayyum atanan Büyükşehir Belediyesi'nde protokol memuru olarak çalışan ve aynı zamanda Vali Mustafa Yaman'ın danışmanları arasında yer alan Bülent Erdolu’nun rüşvet belgeleri ortaya çıktığı iddia edildi. Erdolu'nun, Valiliğin araç kiraladığı şirket olan Turkuazlar Turizm, Gıda, İnşaat, Petrol, Nakliyat, Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi'nden "fatura komisyonu" adı altında yüz binlerce TL aldığı, ortaya çıkan hesap ekstrelerine yansıdı.  

Hesap ekstrelerine göre, firma, belediyeye ve valiliğe gönderdiği araçlar için kestiği her faturanın ardından Erdolu'nun hesabına para transferi yaptı. Yapılan para transferlerine ise, Valilik ve kayyum atanan belediye başkanlığına kesilen faturaların numaraları verilerek, “fatura komisyonu” şeklinde kayıt altına alındı. Söz konusu rüşvet çarkının 2017 yılının Nisan ayında başladığı ve 2018 yılının Mart ayına kadar devam ettiği kaydedildi. 

TOPLAM MİKTAR 246 BİN LİRA

MA'nın haberine göre, firmanın 2017 yılında 176 bin 545 TL, 2018 yılında ise 70 bin TL olmak üzere toplam 246 bin 545 TL'yi Erdolu'nun hesabına yatırdığı hesap ekstrelerinde yer aldığı iddia edildi. Firma tarafından yapılan ilk işlemlerde, hesap ekstrelerinin açıklama bölümüne, “Bülent Erdolu’nun Ocak ayı komisyonu” şeklinde not düşülmesi dikkat çekiyor. Firma tarafından aktarılan paraların ise, kimi aylar aynı gün, kimi aylarda da birkaç gün içerisinde bankadan çekildiği hesap ekstrelerine yansıdığı söyleniyor.  

“... No’lu Fatura Komisyonu” şeklinde firma tarafından kayıt altına alınan işlemlerden birisinde ise, dikkat çekici başka bir ayrıntı göze çarpıyor. 2017 yılının Temmuz ayına ait olan söz konusu işlemin açıklama kısmında, “Bülent Erdolu’nun Finansbank kredi kartı yatırıldı” ibaresine yer veriliyor. İşlemin alacak kısmında da, yatırılan tutarın “B. Erdolu’nun Temmuz ayından komisyon bedeli” şeklinde yazıldığı görülüyor. 

Firmanın, kimi zaman Erdolu’nun ayrı ayrı bankalara ait kredi kartı borcunun yanı sıra, yer yer eşi ve kız kardeşinin de kredi kartı borçlarını ödediği ortaya çıktı. Söz konusu işlemlerin ise hesaplardaki para hareketliliğinin dikkat çekmemesi amacıyla yapıldığı tahmin ediliyor. 

DAHA FAZLA