Kayyum, belediyeyi 6 ayda 'aile şirketi'ne çevirdi

Kayyum, belediyeyi 6 ayda 'aile şirketi'ne çevirdi

Kent A.Ş.'nin resmi internet sitesi kayyum atamasından bu yana kapatıldığı için yönetim şeması gizleniyor.

Söz konusu kişilerin Ahmet Türk’ün daha önceki bir açıklamasında “Belediyeye dahi uğramadığı” dediği kişiler olduğu tahmin ediliyor.

Mardin Büyükşehir Belediyesi kayyumu Vali Mustafa Yaman, Kent A.Ş.’nin başına yeğeni Yunus Emre Akça’yı getirdi. İzmir’de yaşayan Mercan A.’nın ise, “home-office” çalıştığı belirtilerek, belediyeden maaşa bağlandığı öğrenildi. 

Mardin Valisi Mustafa Yaman, İçişleri Bakanlığı tarafından 19 Ağustos 2019’da Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Halkların Demokratik Partili (HDP) Ahmet Türk’ün yerine kayyum olarak atanmıştı. Yaman’ın kayyum olarak atandığı Mardin Büyükşehir Belediyesi’nde yolsuzluk, usulsüzlük, ihaleye fesat karıştırma ve rüşvet ilişkilerine bir yenisi eklendi. Kayyum Yaman, belediye iştiraki olan Kent A.Ş.’nin başına yeğeni Yunus Emre Akça’yı getirdi. Kent A.Ş.'nin resmi internet sitesi kayyum atamasından bu yana kapatıldığı için yönetim şeması gizleniyor.

VALİ YAMAN’IN YEĞENİ 

Uzman çavuşluktan belediyeye getirilen Akça, önceki dönem kayyum sürecinde de belediyenin Destek Hizmetler Daire Başkanvekili olarak atanmıştı. 31 Mart yerel seçimlerinin ardından Akça, AKP’li Artuklu Belediyesi’ne geçiş yapmıştı. 19 Ağustos’a kadar burada çalışan Akça, Vali Yaman’ın kayyum atanmasının ardından yaptığı paylaşımlarda “Çakalların devri sona erdi, şimdi yiğitlerin zamanı”, “Devlet atını da iyi tanır, itini de iyi tanır. Zamanı geldiğinde atı nallamasını, itini bağlamasını iyi bilir” sözleriyle Ahmet Türk’e hakarette bulunmuştu. Belediyede 31 Mart seçimlerinden önce kaldığı odaya yerleşen Akça, burada çektiği fotoğrafı da “Vefalı Türk geldi yine, yol ver Türkün bayrağına” sözleriyle paylaşmıştı.

BELEDİYEDE ‘HOME-OFFİCE’ ÇALIŞANLAR TÜREDİ

Kayyum Yaman’ın uygulamaları bununla sınırlı kalmadı. Yaman’la birlikte bankamatik memuru olarak bilinen belediyeye uğramadan maaş alanların sayısının da arttığı ileri sürüldü. Bazı kişilerin ise “home-office” şeklinde çalıştıkları öğrenildi. Bu isimlerden birinin Kent A.Ş. bünyesinde çalışırken, 696 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile sürekli işçi kadrosuna alınan Mercan A. olduğunu öğrenildi. Yaklaşık 5 aydır İzmir’de yaşadığı öğrenilen ve maaş almaya devam eden Mercan A., Kent A.Ş. Kadrosunda bulunuyor. Mercan A.’nın, belediyedeki işlerini İzmir’deki evinden yürüttüğü belirtildi. 

AHMET TÜRK DAHA ÖNCE AÇIKLAMIŞTI

Söz konusu kişilerin Ahmet Türk’ün daha önceki bir açıklamasında “Belediyeye dahi uğramadığı” dediği kişiler olduğu tahmin ediliyor. Türk, “Kent A.Ş. üzerinden işçiler alınmış, birçoğu belediyeye bile uğramıyor. Birisine 4 bin, birisine 2 bin, birisine ise 2 bin 500 TL maaş bağlanmış” ifadelerini kullanmıştı.

DAHA FAZLA