Kayyum, belediyenin maaş ödediği personelleri başka kurumlarda görevlendirmiş!

Kayyum, belediyenin maaş ödediği personelleri başka kurumlarda görevlendirmiş!

HDP'nin geri aldığı belediyelerde kayyumların tahribatları bir bir ortaya çıkmaya devam ediyor. Siirt Belediyesi'nde de kayyumun skandal harcamalar ve uygulamaları, HDP'li vekiller tarafından açıklandı.

Siirt Belediyesi’ni ziyaret eden HDP’li vekil Meral Danış Beştaş, maaşları belediye tarafından ödenen 5 personelin İl Özel İdare’ye görevlendirildiğini söyledi. 

HDP Siirt milletvekilleri Meral Danış Beştaş ve Sıdık Taş ile partinin İl Örgütü, Siirt Belediyesi Eş Başkanı Berivan Helen Işık ve Resul Kaçar’a ziyarette bulundu. HDP’li heyet eş başkanlardan kayyumun tahribatlarına ilişkin bilgi aldı. 

5 PERSONEL ÖZEL İDARE’DE GÖREVLENDİRİLMİŞ!

HDP’li vekil Beştaş, kayyumun kendi özel konutu için yasa dışı bir şekilde belediyenin bütçesinden 65 bin TL’lik tadilat yaptırdığını söyledi. Kayyumun 3 Nisan’da 13 personelin işine son verdiğini dile getiren Beştaş, 4 Nisan’da da 22 kişi işe alındığını söyledi. Kayyum döneminde çalışan 5 belediye personelinin İl Özel İdaresi’nde görevlendirildiğini ifade eden Beştaş, “Belediye çalışanı olan, protokolü, iş akdi ve maaşı belediyeye bağlı 5 belediye personeli şuan valilikte çalışıyor. İade talebi yapıldı ve hala iade edilmedi. İl Özel İdare adeta belediyenin kaynakları yetmemiş, birde belediye personelini hizmetine almış. Siirt Belediyesi’ne ait bir cenaze aracı Siirt İl Özel İdaresi’ne devredilmiş. Siirt Belediyesi’ndeki kayyum da diğer belediyelerden geri kalmayarak, 115 milyon 637 bin 296 TL borç bırakmış. Yakında bunlar billboardlarda asılacak” şeklinde sıraladı. (MA)

DAHA FAZLA