Kayyum atanan ilçeyi su bastı: 2 ölü

Kayyum atanan ilçeyi su bastı: 2 ölü

Cizre'de dün akşam saatlerinde etkisini göstermeye başlayan yağmurda iki kişi hayatını kaybetti.

Şırnak'ın 17 Kasım 2016'da kayyum atanan Cizre ilçesinde dün akşam saatlerinde başlayan sağanak yağışda  onlarca ev hasar gördü ve elektrik kesintileri yaşandı. Kayyum atanan belediye tarafından sık sık propagandası yapılan yolların neredeyse tamamı sular altında kaldı. Yüksek su seviyelerinin oluşmasıyla birçok araç yolda mahsur kalırken, yurttaşlar da  evlerine girmeye zorlandı ve suya kapılan 2 kişi hayatını kaybetti.

EVLER SU ALTINDA KALDI

Özellikle kente bağlı Konak, Nur, Şah ve Cudi Mahalleleri'nde, onlarca ev sular altında kaldı. Kanalizasyon borularının patladığı söz konusu mahallelerdeki evlerde maddi hasar meydana geldi. Yine, Konak Mahallesi’nde suya kapılan bir araçta bulunan yurttaşlar kendi imkanlarıyla boğulmaktan kurtuldu. 

2 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Ayrıca, kente tayini çıkan ismi öğrenilemeyen bir imamın, eşi, annesi ve çocuğuyla birlikte içerisinde bulunduğu bir aracın da akşam saatlerinde suya kapılarak Dicle Nehri’ne sürüklendiği öğrenildi. Söz konusu olayda imam ve çocuğu kurtarılırken, eşi ve annesinin hayatını kaybettiği aktarıldı.

HDP'Lİ VEKİL UYARMIŞTI

HDP'li Vekil, 6 ay önce, ilçede kayyum tarafından suyun akışını engelleyen uygulamalar yapıldığını, bunun yoğun yağışlarda dere yatağında boğulmaya ve ölümlere neden olabileceği konusunda uyarıda bulunmuştu. HDP'li Milletvekili Kaçmaz, bu tehlikeyi Meclis'e de taşımış, konuya ilişkin soru önergesi vermişti. 
 

DAHA FAZLA