Kayyum atamalarına karşı eylemler 13. gününde

Kayyum atamalarına karşı eylemler 13. gününde

İçişleri Bakanlığı tarafından HDP'li Diyarbakır, Mardin ve Van büyükşehir belediyelerine kayyum atanmasına karşı başlayan eylemler 13. gününde de devam ediyor.

Diyarbakır'da kayyum atamalarına karşı başlayan oturma eylemleri, 13 günde de devam ediyor. "Diren Ha Diyarbakır Diren" şarkısı ve "Direne direne kazanacağız" sloganları eşliğinde başlayan eylemlerde, birçok milletvekili ve kurum temsilcisi de katıldı.

HDP'li Diyarbakır, Mardin ve Van büyükşehir belediyelerine İçişleri Bakanlığı tarafından kayyum atanmasına karşı başlayan eylemler devam ediyor. Oturma eyleminin 13’üncü gününde yurttaşlar Lise Caddesi’nde toplanmaya başladı. Etrafı polis bariyerleriyle çevrilen oturma eylemi, "Diren Ha Diyarbakır Diren" şarkısı ve "Amed ya me ye Şaredarî ya me ye”, "Direne direne kazanacağız" sloganları eşliğinde başladı.  

TÜRK VE MIZRAKLI AYAKTA ALKIŞLANDI 

Mezopotamya Ajansı'ndaki habere göre, oturma eylemine çok sayıda yurttaşın yanı sıra HDP milletvekilleri, Mardin Büyükşehir Belediye Eş Başkanı Ahmet Türk, Diyarbakır Barosu,  İHD Diyarbakır Şubesi, TJA bileşenleri, Barış Anneleri İnisiyatifi ve HDP Gençlik Meclisi üyeleri katıldı. Oturma eylemine katılan görevden alınan Diyarbakır Büyükşehir Belediye Eş Başkanı Selçuk Mızraklı ve Ahmet Türk ayakta alkışlandı. Mızraklı ve Türk, yurttaşlar ve milletvekilleriyle tek tek tokalaştıktan sonra eylemde yerini aldı. 

Oturma eyleminde kurulan serbest kürsüde konuşmalar ve açıklamalar yapılması bekleniyor.