Kayyım belediyeyi 900 milyon borçlandırdı

Kayyım belediyeyi 900 milyon borçlandırdı

Mardin Büyükşehir Belediyesi kayyımı, belediyeyi 900 milyon TL borçlandırdı. Belediyenin taşınmazlarını satmaya başladı.

Sayıştay raporlarıyla mevzuata aykırı davrandığı ortaya çıkan Mardin Büyükşehir Belediyesi kayyumu, 900 milyon TL civarında borçlandırdığı belediyeye ait taşınmazları satışa çıkardı.

İçişleri Bakanlığı tarafından 17 Kasım 2016 tarihinde Mardin Büyükşehir Belediyesi'ne kayyum olarak atanan Vali Mustafa Yaman, belediyeye ait bazı taşınmazları satılığa çıkardı. İstanbul’un Fatih ilçesine bağlı Seyitömer mahallesindeki 420 metrekarelik kullanım alanı bulunan 5 katlı belediye binası satışa çıkarılan yerler arasında bulunuyor.  

Daha önce belediye tarafından ihale usulüyle kiraya verilen ve şu anda rehabilitasyon merkezi olarak kullanılan bina için bugünlerde ihale yapılacağı belirtiliyor. Söz konusu yer için muhammen bedelin ise, 3 milyon 133 bin 930 TL olarak belirlendiği öğrenildi. 

KIZILTEPE’DEKİ TAŞINMAZLAR DA SATILACAK

Benzer bir durumun, Kızıltepe ilçesindeki belediyeye ait bazı taşınmazlar için de söz konusu olduğu öğrenildi. Kayyum tarafından ilgili birimlere verilen talimata göre, ilçede daha önce imar düzenlemesine tabi tutulan bazı araziler ile belediyeye ait bir bina önümüzdeki günlerde satışa çıkarılacak.

Taşınmazların yaklaşan yerel seçimlerin hemen öncesinde satışa çıkarılması dikkat çekiyor. 

BORÇSUZ BELEDİYE 900 MİLYON BORÇLANDIRILDI

Öte yandan, Sayıştay raporlarıyla mevzuata aykırı davrandığı ve sadece bir yılda 71 milyon 642 bin TL bütçe açığı verdiği ortaya çıkan belediyenin ciddi bir miktarda kayyum tarafından borçlandırıldığı ifade ediliyor. Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) yönetimindeyken hazineye borcu olmayan ve kasasında 120 milyon TL para bulunan belediyenin 900 milyon TL civarında borçlandırıldığı konuşuluyor.

Belediyenin, 350 milyon TL İller Bankası'na, 550 milyon TL civarında ise özel bankalara kredi borcunun olduğu belirtiliyor. (MA)