Kayseri'de bir kişi, balkona astığı havlu İngiliz bayrağına benziyor diye gözaltına alındı

Kayseri'de bir kişi, balkona astığı havlu İngiliz bayrağına benziyor diye gözaltına alındı

Kayseri Valiliği, kuruması için balkonuna İngiliz bayrağına benzeyen bir havlu asan yabancı uyruklu kişinin gözaltına alındığını duyurdu.

Kayseri Valiliği, yaptığı bir açıklamayla balkonuna İngiliz bayrağına benzeyen bir havlu asan yabancı uyruklu bir kişinin gözaltına alındığını bildirdi. Açıklamada, “Söz konusu havluyu kurutmak için balkonuna astığını iddia eden yabancı uyruklu şahıs hakkında gerekli yasal işlemler başlatılmıştır” denildi.

Gözaltına alınan İran uyruklu Mohammad Reza K. ifadesinde, ıslak olan havlusunu kurutmak için balkona astığını ve provokatif bir niyetinin olamadığını belirtti.

Dün akşam saatlerinde yaşanan olayda, Reza K.’nin balkonuna astığı havluyu “İngiliz bayrağına” benzettikleri için mahalleli tepki göstermiş ve polise ihbarda bulunmuştu.

KAYSERİ VALİLİĞİ: KİŞİNİN FARKLI BİR AMACI YOKMUŞ

Kayseri'de İranlı bir kişinin balkonuna astığı İngiliz bayrağı desenli havlu nedeniyle gözaltına alınmasının ardından "Şahıs hakkında gerekli yasal işlemler başlatılmıştır" açıklaması yapan Kayseri Valiliği yeni bir açıklama yayınladı.

Yayınlanan açıklamada, mahallelinin ihbarı üzerine gözaltına alınan şahısla ilgili "Şahsın farklı bir amaç gütmediği anlaşılmış ve durum tutanak altına alınmıştır" denildi.

Valilikten yapılan açıklama şöyle:

"19 Mayıs 2020 tarihinde basın büromuzca yapılan kısa açıklamanın yanlış anlamalara sebebiyet verebileceği düşüncesiyle daha ayrıntılı açıklama yapma ihtiyacı ortaya çıkmıştır.

Dün kutladığımız 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle saat tam 19:19’da bayraklarımızla İstiklal Marşımızı okumak için balkonlarına çıkan vatandaşlarımız bir evin balkonunda asılı yabancı bir bayrağı görünce saat 19:19’da Ülkemiz genelinde yapılan programa aykırı bir durum olarak değerlendirerek şikâyet ve ihbarlarda bulunmuşlardır.

Bunun üzerine ilgili şahıs hakkında yapılan şikâyet ve ihbarlar neticesinde şahsın bilgisine başvurulmuş, yapılan görüşmelerde şahsın farklı bir amaç gütmediği anlaşılmış ve durum tutanak altına alınmıştır.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur"

DAHA ÖNCE DE BAYRAK KRİZİ YAŞANMIŞTI

Kayseri’de, 2008 yılında yine “bayrak krizi” yaşanmıştı. Anadolu uygarlıklarını anlatan “Anatolia” isimli belgeselin çekimleri sırasında Tarihi Kayseri Kalesi surlarına asılan Bizans bayraklarına Kayserililer tepki göstermişti. Bölgede toplananlar “Biz Müslümanız, bu haçlı bayraklarının burada ne işi var” diyerek belgesel ekibine tepki göstermiş, tepkilerin çoğalması üzerine belgeselin yönetmeni Tanyolaç Türkben, polisi arayarak yardım istemişti.

Daha sonra Bizans bayrakları surlardan indirilmiş ve 30 kişilik belgesel ekibi malzemelerini toplayıp bölgeden uzaklaşmıştı. 

DAHA FAZLA