Kayseri Valisi Günaydın: 'Kısıtlamaların hafifletilmesi bu tabloya göre mümkün değil'

Kayseri Valisi Günaydın: 'Kısıtlamaların hafifletilmesi bu tabloya göre mümkün değil'

Kayseri Valisi Şehmus Günaydın, kentte vaka sayılarında ciddi bir artış olduğunu belirtirken, "Kısıtlamaların hafifletilmesi bu tabloya göre mümkün değil" dedi.

Kayseri Valisi Şehmus Günaydın, Türkiye'yi etkisi altına alan yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgınında kentte gelinen son noktaya ilişkin açıklamalarda bulundu. 

Normalleşme açıklamalarını değerlendiren Günaydın, vaka sayılarında artış olduğunu belirtirken, "Kısıtlamaların hafifletilmesi bu tabloya göre mümkün değil" dedi.

Şehmus Günaydın, şunları söyledi:

“Sağlık Bakanlığımız her pazartesi illerimizde 100 bin kişiye düşen vaka sayısı ile ilgili bilgiler vermeye başladı. Geçen hafta Kayserimizde vaka sayısı 100 bin kişiye 56,71 kişi düşüyorken, maalesef son açıklanan rakama göre bu oran yukarılara çıktı. Biz 74-75’lere çıkan oranı, aşağılara çekmek zorundayız.

Eğer ileride yerelde alınacak tedbirlerle bir takım kısıtlamalar kaldırılacaksa bizim vaka sayılarında mutlaka bir düşüş sağlamamız lazım. Bu düşüşü sağlamadan kısıtlamaların hafifletilmesi bu tabloya göre mümkün değil. Burada bizlere görev düşüyor. Vatandaşlarımızla hep beraber gayret göstereceğiz” 

DAHA FAZLA