Kaymakamlık yasakladı, halk dinlemedi: Barış Atay Ataşehir'de yurttaşlarla buluştu

Kaymakamlık yasakladı, halk dinlemedi: Barış Atay Ataşehir'de yurttaşlarla buluştu

Barış Atay yasağı eleştirirken, bu engelleme çabalarının boşa çıkacağını söyledi. “Bugün konuşmayız ama parkın çimlerine oturarak sohbetimizi ederiz” diyen TİP Genel Başkan Yardımcısı, çimlerin üzerine oturarak gelen yurttaşlarla sohbet etti.

İleri Haber

TİP Genel Başkan Yardımcısı Barış Atay’ın, Ataşehir’de yapacağı halk toplantısı pandemi gerekçe gösterilerek Kaymakamlık tarafından yasaklandı. Yapılan açıklamada, “Bilinmelidir ki her bir Türkiye İşçi Partili ve Türkiye İşçi Partisi milletvekilleri saray rejiminin bu kirli yüzünü halka teşhir etmekte inat edecektir” denildi. Barış Atay, gelen yurttaşlarla sohbet etti. Sohbet ilerledikçe kalabalığın arttığı görüldü.

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkan Yardımcısı ve Hatay Milletvekili Barış Atay’ın bugün İstanbul’un Ataşehir ilçesindeki Deniz Gezmiş Parkı’nda yapacağı halk toplantısı Kaymakamlık tarafından yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgını bahane gösterilerek yasaklandı.

Buna tepki olarak bugün Park’ta bir açıklama yapıldı. Açıklamada, “Sarayın noteri haline dönüşmüş TBMM emekçilerin sesinin mecliste yankılanmasına tahammül edememektedir” denilirken, TİP’in 3 yıldır Meclis kürsüsünü halk kürsüsü haline dönüştürmeye çabalayarak halkın vekilleriyle emekçilerin sesi olmaya çalıştığı ve bundan bir adım geri atmadığı vurgulandı.

‘TİP SARAY REJİMİ'Nİ HALKA TEŞHİR ETMEYE DEVAM EDECEK’

“Lebaleb kongrelerle salgının en yüksek olduğu dönemde dahi halkı ölüme terk eden bu iktidarın almış olduğu kararın siyasi olduğunu biliyoruz. Bilinmelidir ki her bir Türkiye İşçi Partili ve Türkiye İşçi Partisi milletvekilleri saray rejiminin bu kirli yüzünü halka teşhir etmekte inat edecektir” denilen açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

“Buradan açık çağrımızdır ki memleketin her köşesinde Türkiye İşçi Partisi emekçilerin sesi olmakta, Ali İsmail’in düşlerindeki özgür dünyayı kurmakta inat edecektir.

Barışın, kardeşliğin, yaşanılası bir dünyanın inşası için tüm halkımızı Türkiye İşçi Partisi saflarında buluşmaya, emeğin iktidarını kurmak için mücadeleye çağırıyoruz. Ve mutlaka başaracağız!”

‘ENGELLEME ÇABALARI BOŞA’

Açıklamanın ardından bir konuşma yapan Barış Atay da yasağı eleştirirken, bu engelleme çabalarının boşa çıkacağını söyledi. TİP Genel Başkan Yardımcısı, “Bugün konuşmayız ama parkın çimlerine oturarak sohbetimizi ederiz” dedi.

Ardından Barış Atay, çimlerin üzerine oturarak gelen yurttaşlarla sohbet etti. Sohbet ilerledikçe kalabalığın arttığı görüldü.