Kaymakamlık, velileri etkinliğe diye çağırıp AKP’ye oy istiyor

Kaymakamlık, velileri etkinliğe diye çağırıp AKP’ye oy istiyor

Sultanbeyli Kaymakamlığı'nın, okul etkinliklerine velileri çağırıp kent çalışmaları adı altında AKP propagandası yaptığı öğrenildi.

İstanbul’un Sultanbeyli ilçesi kaymakamlığı tarafından ilköğretim okullarında “Çevre ve Şehircilik Buluşmaları” adı altında düzenlenen etkinlikte AKP propagandası yapıldığı öğrenildi.

Leyla Kılıç'ın Cumuriyet'te yer alan haberine göre, kaymakamlık tarafından ‘Veli Akademileri’ etkinlikleri kapsamında “Çevre ve Şehircilik Buluşmaları” konulu seminere öğrenci velileri çağırılarak, kent çalışmaları adı altında AKP’li belediyenin projelerinin anlatıldığı öğrenildi.

Etkinliklerde AKP’nin faaliyetlerinin anlatıldığını ve resmi yazı ile kaymakamlığı uyardıklarını belirten CHP Sultanbeyli İlçe Başkanı Murat Kantekin, “Sultanbeyli Kaymakamlığı, bir süredir okullarda AKP’li belediyeye propaganda yaptırıyor. Milli Eğitim Müdürlüğü adına aileler okula davet ediliyor, sonra da belediye yöneticileri çıkıp propaganda yapıyorlar” diye konuştu.

Kantekin, “Okulları siyaset alanına çevirmek, bu ülkenin geleceğine darbe vurmaktır. Hem okula, hem öğrencinin geleceğine, hem yasaya, hem de devlete darbe vuruluyor. Kişisel ikbaliniz için yasayı çiğneyerek okulda seçim propagandası yaptırmayın, aileleri ve öğrencileri kutuplaştırıp germeyin. Hata yapıyorsunuz” sözlerini kullandı.