Kaymakamın yasakladığı 'Anlatılan Senin Hikayendir' Hopa'da izleyiciyle buluştu

Kaymakamın yasakladığı 'Anlatılan Senin Hikayendir' Hopa'da izleyiciyle buluştu

Levent Üzümcü'nün Hopa'da MEB'e bağlı bir ortaokulun sahnesinde oynayacağı "Anlatılan Senin Hikayendir" isimli tiyatro oyunu, Hopa Kaymakamlığı'nın engellemelerine rağmen bir düğün salonunda izleyiciyle buluştu.

Tiyatro ve sinema oyuncusu Levent Üzümcü'nün Artvin'in Hopa ilçesinde Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı bir ortaokulun sahnesinde oynayacağı "Anlatılan Senin Hikayendir" isimli tiyatro oyunu Hopa Kaymakamlığı tarafından engellense de oyun, bir düğün salonunda oynandı ve 500 izleyiciyle buluştu.

Levent Üzümcü'nün "Anlatılan Senin Hikayendir" isimli oyunu Hopa'daki Atatürk Ortaokulu'nda sahnelenecekti, ancak Hopa Kaymakamlığı oyunun burada sahnelenmesini “kamu kurumunda sahnelenmesi uygun değildir” gerekçesiyle yasakladı.

Bunun üzerine Halkevleri'nin desteğiyle Üzümcü, sansüre rağmen oyunu ilçede sahnelemeyi başardı. Engellemelere rağmen bir düğün salonunda sahnelenen oyunu izlemeye 500 civarı izleyici geldi.

DAHA ÖNCE DE ARTVİN'DE SANSÜRE UĞRAMIŞTI

Üzümcü, oyun sonunda çektiği selfie'yi Instagram hesabından paylaştı. Üzümcü'nün daha önce de Artvin'de sahnelenmesi planlanan oyunu sansüre uğramıştı.

DAHA FAZLA