‘Kayıp silahlar’ Meclis gündeminde: 'İçişleri var diyor, Emniyet yok diyor'

‘Kayıp silahlar’ Meclis gündeminde: 'İçişleri var diyor, Emniyet yok diyor'

Kayıp silahlar konusunu Meclis’e taşıyan CHP’li Gamze Taşçıer, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun yanıtlaması istemiyle bir soru önergesi verdi.

 

15 Temmuz’la ilgili kayıp silahlar konusunu Meclis’e taşıyan CHP’li Gamze Taşçıer, “İçişleri var diyor, Emniyet yok diyor. Soruyorum, var mı, yok mu?” diyerek İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya, 5 soru yöneltti.

15 Temmuz 2016’da AKP’nin eski ortağı Gülen cemaati öncülüğündeki darbe girişimine karşı, sivillere dağıtıldığı ifade edilen silahlar hakkında tartışmalar sürüyor. Konuyu Meclis gündemine taşıyan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ankara Milletvekili Gamze Taşçıer, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun yanıtlaması istemiyle bir soru önergesi verdi.

ANKA’ya yaptığı açıklamada, İçişleri Bakanlığı’nın o gece silahların kaybolduğunu kabul ettiğini ancak Emniyet’ten gelen ifadelerin bir çelişki yarattığını belirten Taşçıer, şu ifadeleri kullandı:

“Bugün Sözcü Gazetesi’nden Saygı Öztürk’ün yazdığı üzere, İçişleri Bakanlığı tarafından bir MP5 silahın kaybolduğu söylenen İstanbul Emniyet’ten bir yetkili, tek bir silahın dahi kaybolmadığını ifade ediyor. Dönemin Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan’ın da bu doğrultuda beyanı olduğu, medyada haber olarak yer almıştı. Böyle olunca var olan soru işaretleri daha da artıyor. Çünkü İçişleri ‘var’ diyor, Emniyet ‘yok’ diyor. Soruyorum; var mı, yok mu?”

SOYLU’YA 5 SORU

Taşçıer, Soylu’ya şu soruları yöneltti:

-“15 Temmuz hain darbe girişimi sırasında kaybolduğu ifade edilen silahlar hakkında İçişleri Bakanlığı ve Emniyet arasındaki söylem farkının sebebi nedir?

-15 Temmuz’da kaybolduğu ifade edilen silahların aradan geçen 5 yıla rağmen hala bulunamamış olması olağan bir durum mudur?

-15 Temmuz’da, birileri tarafından devlet envanterinde olmayan silahların da dağıtıldığı iddiaları doğru mudur?

-Türkiye’de son 5 yılda kaç kaçak silah ele geçirilmiştir?

-Türkiye’de son 5 yılda işlenen cinayetlerden kaçı ruhsatsız ve kaçak silahlarla işlenmiştir? Bu silahların 15 Temmuz hain darbe girişimi gecesi ile bir irtibatı tespit edilmiş midir?”