Kavaklık direnişi büyüyor: Binlerce yurttaş ODTÜ'de buluştu

Kavaklık direnişi büyüyor: Binlerce yurttaş ODTÜ'de buluştu

ODTÜ'de Kavaklık alanındaki ağaçların kesilerek ruhsatsız yurt yapılmasına karşı Türkiye'nin dört bir yanından yurttaşlar direnişe destek vermek için ODTÜ'de buluştu.

İleri Haber

Orta Doğu Teknik Üniversitesi'nde (ODTÜ) hukuksuz bir şekilde Kredi Yurtlar Kurumu’na (KYK) verilen Kavaklık alanında ağaçların kesilmesine üniversite bileşenlerinin tepkileri devam etti.

ODTÜ’de 49 yıllığına bedelsiz olarak KYK'ya verilecek olan ruhsatsız yurdun yapılmasına karşı günlerdir direnen öğrenciler, bugün akademisyenlerin, ODTÜ mezunlarının, milletvekillerinin, sivil toplum örgütlerinin, sendikaların ve odaların katılımıyla “Kökler direnişe çağırıyor” sloganıyla yürüyüş düzenlendi.

Polisin ve inşaat araçlarının ODTÜ’den çıkmasının talep edildiği ve Türkiye’nin dört bir yanından katılımın beklendiği yürüyüş öncesi saat 16.00’da ODTÜ A4 kapısında toplanıldı. Beşinci Yurt önünden saat 16.30’da başlayacak yürüyüş inşaat alanı olan Kavaklık’a kadar sürecek. Yürüyüş ardından gece boyu çeşitli etkinlikler düzenlendi.

Eylem direnişçi öğrencilerin gece nöbetine geçmesiyle sürdü

GÜNCELLEME 18.44

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel başkanı Erkan Baş ve TİP üyeleri de ODTÜ'deki Kavaklık direnişine destek verdi.

GÜNCELLEME 18.26

ODTÜ'de biraraya gelen yurttaşların eylemi çeşitli etkinliklerle devam etti.

GÜNCELLEME 17.50

68 kuşağından eski ODTÜ'lü Tuncay Çelen fidan dikme etkinliğinde konuştu. Çelen, "Komerler giremedi, Hasan Tanlar yaşayamadı, bizlere karşı çıkan, sizlere karşı çıkan, devrime karşı çıkanlar barınamadı, şimdi sıra bunlarda" ifadelerini kullandı.

GÜNCELLEME 17.34

Şüpheli ölümü aydınlatılmayan Rabia Naz'ın babası Şaban Vatan ODTÜ Kavaklıkta konuştu. Vatan, "Rabia Naz Vatan için ve Rabia Nazlarımız için fidan dikelim" dedi.

GÜNCELLEME 16.48

ODTÜ'deki direnişe sahip çıkan binlerce yurttaş Kavaklık bölgesine ilerlerken 'Polis defol ODTÜ bizimdir' sloganları attı.

GÜNCELLEME 16.13

ODTÜ'lüler Verşan Kök ODTÜ'ye rektör olamaz sloganları attı.

GÜNCELLEME 16.01

Kökler direnişe çaığrıyor diyen ODTÜ'lüler, 'AKP defol ODTÜ bizimdir' sloganlarıyla yürüyüşe başladı.

GÜNCELLEME 15.48

ODTÜ'de toplanmalar başladı.