Katliamın yıl dönümünde üniversitelilerden çağrı

Katliamın yıl dönümünde üniversitelilerden çağrı

Yapılan çağrıda, "Bıraktıkları yerden devam ederek sokak sokak, amfi amfi, meydan meydan barış ve adalet talebini her alanda birlikte yükseltmeye çağırıyoruz" denildi.

İleri Haber

10 Ekim 2015 tarihinde Ankara Tren Garı önünde düzenlenen “Barış, Emek ve Demokrasi” mitingine yönelik IŞİD’in gerçekleştirildiği bombalı saldırı sonucu 103 kişi yaşamını yitirmişti.

Katliamın 3. yıl dönümünde üniversite öğrencileri katledilenlerin barış ve adalet taleplerini sokak sokak, amfi amfi, meydan meydan yükseltmeye çağırdı.

Yarın (10 Ekim Çarşamba) İstanbul Üniversitesi Ana Kapı’da (Beyazıt) saat 17.00’de bir eylem yapacak olan üniversiteliler hem katliamda yitirilenleri anacak, hem de barış ve adalet bayrağının yere düşmediğini gösterecek.

Konuyla ilgili öğrenciler tarafından yapılan çağrıda şu ifadelere yer verildi:

“10 Ekim katliamının 3. yıl dönümünde kaybettiğimiz 103 canımıza; üniversitelerde sıra arkadaşlığı yaptığımız, bizlerle aynı düşü paylaşıp barışa, kardeşliğe ve özgürlüğe olan inançlarıyla yola düşen; anılarıyla hala bizimle sokaklarda, meydanlarda, okullarda yaşayan tüm arkadaşlarımıza söz veriyoruz: 

Bıraktıkları yerden devam ederek sokak sokak, amfi amfi, meydan meydan barış ve adalet talebini her alanda birlikte yükseltmeye çağırıyoruz.

“Dursun yas esvaplarınız. 
Yığın derleyin, 
Gözyaşlarınızı; 
Bir metal oluncaya kadar: 
Bununla vuracağız, 
Gündüz gece; 
Bununla çiğneyeceğiz, 
Gündüz gece; 
Bununla tüküreceğiz 
Gündüz gece 
Kin kapılarını, 
Kırıncaya kadar."

Not: Siyah kıyafetlerimizi giyip geliyoruz.”

DAHA FAZLA