Katliam sanığı devletin burnunun dibinde keşif yapmış

Katliam sanığı devletin burnunun dibinde keşif yapmış

52 kişinin hayatını kaybettiği saldırının planlayıcısı olduğu söylenen ve MİT operasyonuyla Türkiye'ye getirilen Yusuf Nazik, başkent Ankara ve Konya’da keşif yaptığını anlattı.

MİT tarafından Suriye’den getirilen ve Reyhanlı saldırısının planlayıcısı olduğu belirtilen Yusuf Nazik’in mahkemedeki ifadeleri dikkat çekti.

Nazik, Reyhanlı saldırısı için saldırıya ilişkin davada ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılan Nasır Eskiocak ile ortak hareket ettiğini söyledi.

Bombalı saldırı olacağını bildiğini ancak bunun Türkiye sınırında olacağını bilmediğini ileri süren Nazik, “Reyhanlı’da araçları bırakacaktık, orada biri yanında iki kişiyle gelip bunları alıp ÖSO’nun kontrolündeki yerde bu patlatmayı yapacaktı. Bu planlamanın içinde yer aldım ama Türkiye’de olacağını bilmiyordum” iddiasında bulundu.

DEVLETİN BURNUNUN DİBİNDE KEŞİF YAPMIŞ

Nazik, daha önce başkent Ankara Kocatepe ve Konya’da keşif yaptığını da söyledi. Saldırı talimatını Suriye istihbaratından Hacı kod adlı bir yüzbaşıdan aldığını bir kez daha tekrarlayan Nazik, olayın ardın bir pişmanlık videosu çekip sosyal medya hesabından paylaştığını söyledi.

Habertürk’ten Fevzi Çakır’ın haberine göre Nazik, mahkemede de emniyet ve savcılık ifadesini doğrulayarak “bana ait” dedi. Nazik ve 26 sanığın yargılamasına 26 Kasım’da başlanacak.

REYHANLI KATLİAMI

11 Mayıs 2013'te Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde .çifte bombalı saldırı düzenlenmiş, saldırıda 52 kişi hayatını kaybetmiş, 146 kişi de yaralanm