'Katliam ihalesiyle' ava çıkarılan 7 geyik mahkeme kararıyla kurtarıldı

'Katliam ihalesiyle' ava çıkarılan 7 geyik mahkeme kararıyla kurtarıldı

Kastamonu'da 'katliam ihalesi'yle ava çıkarılan geyikler, Avukat Suna Soydaş Fırat'ın aldırttığı yürütmeyi durdurma kararıyla kurtarılabildi.

Tarım ve Orman Bakanlığı 10. Bölge Müdürlüğü Kastamonu Şube Müdürlüğü, kızıl geyiğin avlanabilmesi için 'katliam ihalesi' açtı.

Katledilecek her bir geyik için 8 bin 500 ile 11 bin 500 lira arasında fiyat biçen müdürlüğün skandal kararı, Avukat Suna Soydaş Fırat'ın Kastamonu İdare Mahkemesi'nde açtığı davayla aldırtığı 'yürütmeyi durdurma' kararıyla iptal edildi.

'SESSİZ KALAMAM'

Geyiklerin 'av turizmi' adı altında katledilmesine kayıtsız kalamayacağını belirten Fırat, "Geçen sene de Bursa'da yapılacak kızıl geyik ihalesini bu şekilde durdurtmuştum. Hayvanların av turizmini canlandırmak için bu şekilde katledilmesine gönlüm razı değil. Buna sessiz kalamam. İnsani vazifemi yaptığım için çok mutluyum" şeklinde konuştu.

'SOSYAL MEDYA KLAVYESİ DEĞİL, HUKUK KLAVYESİ KULLANDIM'

Avukat Suna Soydaş Fırat ayrıca "Sosyal medyada biz eleştirilerimizi yapıyoruz. Ama hukukçu olarak da bir şeyler yapmak gerekiyor. Sosyal medya klavyesini değil, hukuk klavyesini kullandım. Bursa'daki ihaleyi durdurma kararı almıştık. Kastamonu da bununla ilgili bir girişim olmadığını görünce hemen harekete geçtim. Onun için de yürütmeyi durdurma kararı aldık. 7 geyiğimizin hayatını kurtardık" dedi.

'MÜCADELEMİZ SÜRECEK'

Hayvan hakları için bir an önce yasa çıkartılması gerektiğini söyleyen Fırat, "Tarım Orman Bakanlığı maalesef bir genelge yayımladı. Bu genelgeyle binlerce hayvanın avlanmasına yol açıldı. Hepsi için ayrı ayrı dava açmak bizleri yoruyor. Ama mücadelemiz sürecek" ifadelerini kullandı. 

DAHA FAZLA