Katliam görüntülerini mitinglerinde gösteren Erdoğan'a Yeni Zelanda'dan tepki

Katliam görüntülerini mitinglerinde gösteren Erdoğan'a Yeni Zelanda'dan tepki

Yeni Zelanda Dışişleri Bakanı, katliam görüntülerini seçim mitinglerinde gösteren AKP'li Erdoğan'a tepki göstererek bu durumun Yeni Zelandalıları tehlikeye attığını söyledi.

Yeni Zelanda Dışişleri Bakanı Winston Peters, katliam görüntülerini seçim mitinglerinde izletip bunun üzerinden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'yu hedef gösteren AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a tepki gösterdi. Peters, bu durumun Yeni Zelandalıları tehlikeye attığını söyledi.

Yeni Zelanda hükümeti, 50 kişinin hayatını kaybettiği cami saldırılarının görüntülerini seçim mitinglerinde göstermesi nedeniyle Erdoğan’a tepki gösterdi. Yeni Zelanda Dışişleri Bakanı Winston Peters, Erdoğan’ın katliamın görüntülerini göstermesinin ülke dışındaki Yeni Zelandalıları tehlikeye atabileceğini söyledi.

'TEHLİKEYE ATIYOR VE TAMAMEN HAKSIZ BİR DURUM'

Kabine toplantısından sonra konuşan Peters, “Bu ülkeyi yanlış yorumlayan bu tür her şey –şüphelinin Yeni Zelanda vatandaşı olmadığı da düşünüldüğünde– Yeni Zelanda halkının geleceğini, güvenliğini ve yurt dışındaki insanlarımızı tehlikeye atıyor ve tamamen haksız bir durum” dedi.

Mezopotamya Ajansı'nda yer alan habere göre Peters, kabine toplantısına ilişkin değerlendirmesinde, “Diğer herhangi bir ülkenin, hatta Türkiye’nin, Yeni Zelanda’yı yanlış yorumlamaması konusunda uzun bir diyalog gerçekleştirdik” ifadelerini kullandı. Peters, saldırıdan sonra ülkelerini ziyaret eden Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’na Erdoğan’ın görüntüleri seçim kampanyasında kullanmasının yanlış olduğunu söylediğini de aktardı.