Katledilen kadınlar için Kızılay’da eylem

Katledilen kadınlar için Kızılay’da eylem

Ankara Kadın Platformu, katledilen Aylin Sözer, Selda Taş, Vesile Dönmez ve Betül Tuğluk için eylem düzenledi.

İleri Haber
 

Farklı kentlerde erkekler tarafından katledilen kadınlar için, Ankara Kadın Platformu Çankaya Belediyesi önünde bir eylem gerçekleştirdi. “Katledilen kadınlar isyanımızdır” pankartı taşıyan kadınlar yaptıkları basın açıklamasında, eril zihniyetin ve cinsiyetçiliğin mevcut politikalarla beslenerek kadın cinayetlerini cesaretlendirdiğini, taciz ve tecavüzü Ümitcan Uygu’lar ve Musa Orhan’ları serbest bırakarak ödüllendirildiğini belirterek şu ifadeleri kullandı:

"Bu ülkede kadınlar öldürülüyor, bu ülkede kadınlar kadın katilleri ve şiddet faili erkekler tutuklansın diye sosyal medyadan adalet arıyor, bu ülkede kadınlar her gün yaşamak ve yaşatmak için mücadele ediyor. Peki ilk imzacısı olmakla övünen devlet neden İstanbul Sözleşmesini etkin uygulamıyor? uygulamakla sorumlu olduğunuz sözleşmeden vazgeçerek kadınların yaşam güvencesini nasıl ortadan kaldırırsınız? Sayısal verilerle kadına yönelik şiddeti manipüle etmekten vazgeçin, ‘’aile düzeni’’ adı altında kadınlara rol biçmekten vazgeçin, erkekleri kışkırtmaktan ve yanlarında durmaktan vazgeçin. 6284 ve İstanbul Sözleşmesini etkin uygulatarak yükümlü olduğunuz sorumlulukları yerine getirin.

Çünkü kadınlar vazgeçmeyecek. Evde, sokakta, fabrikada, avm de, okulda, yaşamın her alanında yaşamak ve yaşatmak, bir kişi daha eksilmemek için mücadele etmeye devam edecek.

Çünkü kadınlar haklarını ve hayatlarını sizin insafınıza bırakmayacak,

Çünkü kadınların taşan sabrı ve direnişteki ısrarı uykularınızı kaçıracak!"

 

DAHA FAZLA