Kati Piri’den Erdoğan'a: 'İnsanları birbirine düşürmeye çalışıyor'

Kati Piri’den Erdoğan'a: 'İnsanları birbirine düşürmeye çalışıyor'

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'İslam düşmanlığı' ile suçladığı Avrupa Parlamentosu (AP) Türkiye Raportörü Kati Piri'den yanıt geldi. Piri, Erdoğan'ın popülist siyasetçiler gibi insanları bölmeye çalıştığını söyledi.

AKP'li cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından 'islam düşmanı' olarak suçlanan Hollandalı parlamenter, suçlamaların kabul edilemez olduğunu belirterek, "Cumhurbaşkanı Erdoğan popülist siyasetçiler gibi hareket ediyor. Batı'nın, Avrupa Birliği'nin İslam düşmanı olduğunu iddia ederek insanları birbirine düşürmeye çalışıyor. İnsanlar bu tür konuşmalara ya inanırsa, o zaman ne olacak?" dedi.

Erdoğan tarafından kullanılan yöntemin Batılı ülkelerde de bazı siyasetçiler tarafından uygulandığını söyleyen Piri, "Birçok popülist siyasetçi toplumu bölerek tehlikeli bir atmosfer yaratıyor. Bir yanda aşırı sağ kesimden siyasetçiler ‘Müslümanların veya İslam'ın’ Batı'da yeri olmadığını ifade ediyor. Bu durum Yeni Zelanda'da olduğu gibi terör olaylarına zemin hazırlıyor" açıklamalarında bulundu.