‘Katar, Hizbullah’ı Afrika üzerinden altın sevkiyatı ile finanse ediyor’

‘Katar, Hizbullah’ı Afrika üzerinden altın sevkiyatı ile finanse ediyor’

Katar’da casusluk yapan ve Jason G. ismiyle Avusturya merkezli Mena-Watch düşünce kuruluşuna açıklamalarda bulunan Batılı istihbarat çalışanı, Katar’ın Afrika üzerinden yaptığı altın sevkiyatı ile Lübnan Hizbullahı’na para ve silah desteği sağladığını öne sürdü

İstihbarat çalışanının hazırladığı rapora göre Katar, Avrupa’dan Hizbullah’a silah tedariki için Afrika’da altın sevkiyatı ticareti ile bir finans ağı oluşturdu. El Arabiya’da yer alan habere göre, geçtiğimiz Salı günü Mena-Watch, üst düzey Katarlı yetkililerin ödemeleri nasıl koordine ettiğini inceleyen ve Katarlı iş insanları ve yetkililerin Hizbullah'ı finanse ettiğini iddia eden bir rapor yayınladı.

Raporda, şu an Asya Atletizm Birliği Başkanı ve Katar Atletizm Federasyonu Başkanı olan Dahlan el-Hamad’ın Hizbullah’ı finanse etmek için Uganda’dan altın kullandığını öne sürüldü. 

'YALNIZCA 2020 YILINDA 500 MİLYON DOLAR'

Jason G., birçok Katarlı yetkilinin bilgisi ile hayır kurumları üzerinden bağışlar yapıldığını belirterek, özellikle Katar Hayır Kurumu, Şeyh Eid Hayır Kurumu ve diğer Doha merkezli yardım gruplarının sadece 2020 yılında Hizbullah'a 500 milyon dolarlık fon aktardığını iddia etti.