Katalan lider: İspanya'da adil yargılanmayacağım

Katalan lider: İspanya'da adil yargılanmayacağım

İspanya'nın hakkında yakalama kararı çıkardığı Katalonya lideri Charles Puigdemont, "İspanya'da siyasetin yargı üzerinde muazzam etkileri oluyor. İspanya'da adil ve tarafsız yargılanmak için yeterli güvenceler mevcut değil."

İspanya'nın hakkında tutuklama ve yakalama kararı çıkardığı Katalonya Özerk Yönetimi'nin görevden alınan başbakanı Charles Puigdemont, 30 Ekim'den bu yana bulunduğu Belçika'da açıklamalarda bulundu. 

Belçika'nın kamu yayın kuruluşu RTBF'ye konuşan Puigdemont, "Adaletten kaçmayacağım. Adalet makamlarına gideceğim, ancak gerçek adalet makamlarına. Avukatıma, Belçikalı adalet makamlarıyla tam iş birliği yapmaya hazır olduğumu söyledim." ifadelerini kullandı.

İspanya'da adalet makamlarının "siyasallaşmış" olduğunu söyleyen Puigdemont, "İspanya'da siyasetin yargı üzerinde muazzam etkileri oluyor. İspanya'da adil ve tarafsız yargılanmak için yeterli güvenceler mevcut değil." dedi. 

Puigdemont, 21 Aralık'taki seçimler için de "Seçimde aday olmaya hazırım. Herhangi bir yerden de seçim kampanyası yürütmek mümkündür" şeklinde konuştu.