Kastamonu'da sel sularına kapılan 6 kişi hayatını kaybetti

Kastamonu'da sel sularına kapılan 6 kişi hayatını kaybetti

AFAD'dan yapılan açıklamada, Kastamonu'da sel sularına kapılan 6 kişinin hayatını kaybettiği, Bartın'da ise kaybolan bir kişiyi arama çalışmalarının sürdüğü kaydedildi.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD); Kastamonu, Bartın ve Sinop'ta kuvvetli sağanak sonrası yaşanan sel felaketine ilişkin açıklama yaptı. Açıklamada Kastamonu'da sel sularına kapılan 6 kişinin hayatını kaybettiği, Bartın'da ise kaybolan bir kişiyi arama çalışmalarının sürdüğü belirtildi.

Kastamonu’nda dün meydana gelen sel felaketinde 6 yurttaş hayatını kaybetti, Bartın’da kaybolan bir vatandaşı arama çalışmaları devam ediyor. Sinop’un Ayancık ilçesinde metrekareye düşen 240 kilogram yağışın ardından bölge halkının evlerinde mahsur kaldığı, altyapı ve üstyapıda hasarların meydana geldiği sel ve taşkının hasarı, gün ağarınca ortaya çıktı. Ev ile iş yerlerinin zemin ve bodrum katları selin sürüklediği moloz, taş ve odunlarla kaplandı; otomobiller balçığa gömüldü.

Kentte dün sabah saatlerinde başlayan şiddetli yağış Bozkurt, Azdavay, Pınarbaşı, Küre, İnebolu, Cide ve Abana ilçelerinde sele neden oldu. Su altında kalan ilçelerde köprüler yıkıldı, araçlar sürüklendi, vatandaşlar mahsur kaldı. Bazı vatandaşlar binaların çatılarından helikopterle tahliye edildi.

BARTIN, SİNOP VE KASTAMONU'DA 634 KİŞİ TAHLİYE EDİLDİ

İçişleri Bakan Yardımcısı Muhterem İnce, Karadeniz bölgesinde 3 ilde yaşanan sel felaketiyle ilgili açıklama yaptı. Selin ağır tahribatlara yol açtığı Kastamonu, Bartın ve Sinop’a ilişkin açıklama yapan İnce, 3 kentte 634 kişinin tahliye edildiğini açıkladı.

Arama kurtarma çalışmalarının devam ettiğini açıklayan İnce, "Bartın'da 318 kişi, Kastamonu'da 210 kişi, Sinop'ta 106 kişi helikopterler ve araçlar ile tahliye edilmiştir" dedi.

DAHA FAZLA