Kastamonu'da 14 haneli köydeki 10 ev ve cami yandı

Kastamonu'da 14 haneli köydeki 10 ev ve cami yandı

Tepeharman Köyü'nde elektrik kontağından çıkan yangın sebebiyle 10 hane ve köyün camisi alevlere teslim oldu.

Kastamonu'nun Tepeharman Köyü, gece saatlerinde bir evde elektrik kontağından çıkan ve bitişikteki diğer evlere de sıçrayan yangınla alevler içinde kaldı. İtfaiye ekiplerinin yanı sıra Orman İşletme Müdürlüğü'ne ait arazözlerle de müdaha edilen yangında 10 ev ve  bir cami yandı. Yaklaşık 3 saat içinde, ormanlık alana sıçramadan kontrol altına alınan yangında hayatını kaybeden ve yaralanan olmadı.

Kastamonu şehir merkezine 54 kilometre uzaklıktaki 14 haneli Tepeharman Köyünde gece saat 22.30 sıralarında yangın çıktı. Satı Hebipoğlu'na ait evde elektrik kontağından çıktığı tahmin edilen yangın, binanın ahşap olması nedeniyle hızla büyüdü. Alevler rüzgarın da etkisiyle kısa sürede bitişikteki evlere ve camiye de sıçradı. İtfaiye ve Orman İşletme Müdürlüğüne ihbarda bulunan yurttaşlar, köyde bulunan su tankeriyle yangına müdahale etmeye çalıştı. Yaklaşık 1 saat sonra köye gelen çok sayıda itfaiye ekibi ile Orman İşletme Müdürlüğü'ne ait arazözler alevlere müdahale etti.

ORMANA SIÇRAMADAN KONTROL ALTINA ALINDI 

Gökyüzünü aydınlatan ve kilometrelerce uzaktan görülen yangında, Satılmış Hebipoğlu ile Lütfi Kadiroğlu, Mustafa İsmailoğlu, Murat İsmailoğlu, Muhammed İsmailoğlu, Mustafa İsmailoğlu, Nahit İsmailoğlu, Mustafa İsmailoğlu, Saide İsmailoğlu ve Hüseyin İsmailoğlu'na ait evler tamamen yanarak kullanılamaz hale geldi. Ekipler, yangını ormanlık alana sıçramadan kontrol altına aldı.

DAHA FAZLA