Kaş yangınında pis kokular: Yapılaşmanın önü mü açılıyor?

Kaş yangınında pis kokular: Yapılaşmanın önü mü açılıyor?

Dün gece saatlerinde Antalya'nın Kaş ilçesindeki zeytinlik alanda yangın çıktı. İtfaiye ekipleri tarafından kontrol altına alınan yangının ardından akıllara "Zeytinlik, yapılaşma için mi yakıldı?" sorusu geldi.

Hüseyin Naval - @huseyinNaval

Yaz aylarının gelmesiyle, Antalya'da 'orman yangınları' da başladı. Antalya'nın Kaş ilçesindeki manzara ve doğasıyla dikkat çeken zeytinlik alanda dün gece yangın çıktı. Kaş ilçesinin Çukurbağ Yarımadası mevkiinde çıkan yangınının kontrol altına alınmasının ardından, akıllara "Yapılaşmanın önü mü açılıyor?" sorusu geldi.

Öyle ki Çukurbağ Yarımadası'nda çok fazla otel ve villa olduğu biliniyor. Yangının çıkış sebebinin 'elektrik direkleri' olduğu söylense de, yangın çıkan zeytinlik alanda elektrik direği bulunmuyor.

'MUHTEMELEN BİR İKİ SENE İÇİNDE İMARA AÇACAKLAR'

İleri Habere konuşan ve 14 yıldır Kaş'ta yaşayan bir yurttaş, bölge halkının yangının çıkma sebebi olarak 'yapılaşmanın önünü açmak için çıkartıldığı' görüşünde olduğunu belirtti.

Yangının 'elektrik direkleri' sebebiyle çıkmadığını düşündüklerini söyleyen yurttaş, "Sosyal medyada yangının elektrik direğinden, çıktığını yazmışlar. Ama orada elektrik direği falan yok. Üç tane zeytinlik alan yanmış. Ne olduğu bilinmiyor" dedi.

Kaş'ta yaşayan yurttaş ayrıca bölgenin villalar bölgesi olduğunu ve yangın çıkan zeytinlik alanda imar olmadığını ifade ederek "Muhtemelen orayı bir iki sene içerisinde imara açacaklar" şeklinde konuştu.

DAHA FAZLA