Kartal’da kadın cinayeti: Neslihan Batur, Habib Başar tarafından katledildi!

Kartal’da kadın cinayeti: Neslihan Batur, Habib Başar tarafından katledildi!

Kartal’da 2 gün önce kaybolan Neslihan Batur’un Habib Başar tarafından katledildiği ortaya çıktı.

İstanbul Kartal'da 2 gündür kayıp olan Neslihan Batur’un, Habib Başar tarafından öldürülüp su kuyusuna atıldığı belirlendi.

Kartal İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne 10 Kasım 2021 tarihinde başvuran A.N.K., annesi Neslihan Batur'un kayıp olduğunu ve hayatından endişe ettiğini söyledi. Şehit Selahattin Aslantepe Polis merkezinde kayıp müracaatında bulunan A.N.K. "Bir gün annem saat 16.00 sıralarında evden çıktı. Alışveriş yapıp hemen geleceğini söylemişti. Ancak akşam eve gelmedi" dedi.

GÜVENLİK KAMERASINDAN TESPİT EDİLDİ

Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından olayla ilgili başlatılan soruşturmada polis güvenlik kameralarını incelemeye aldı. Yapılan inceleme sonucu Neslihan Batur'un 9 Kasım 2021 tarihinde saat ilişki yaşadığı fabrika bekçisi Habib Başar ile Esentepe Mahallesi, Milangaz caddesi üzerinde fabrika deposunda buluştuğunu tespit etti.

Birlikte fabrikanın depo bölümüne geçen ikiliden Habib Başar’ın bir ara dışarı çıkarak elindeki poşeti çöpe attığı görüldü. Daha sonra depodan tek başına çıkan şüphelinin hızla uzaklaştığı tespit edildi. Görüntülerde Neslihan Batur'un içeriden hiç çıkmadığı anlaşıldı.

SUÇUNU İTİRAF ETTİ

Bu gelişme üzerine Habib Başar gözaltına alındı. Poliste olayla ilgili ifadesi alınan şüpheli işlediği cinayeti itiraf etti. Şüpheli Neslihan Batur'u aralarında çıkan kavga sırasında boğarak öldürdüğünü söyledi. Habib Başar, Neslihan Batur'un cesedini fabrikanın bahçesinde bulunan bir su kuyusuna attığını itiraf etti. Şüphelinin kavga sırasında kan olan elbiselerini de bir çöp konteynerine attığını söyledi.

CESET SU KUYUNDAN ÇIKARILDI

Polis bu itirafın ardından fabrikaya giderek şüphelinin gösterdiği su kuyusunda inceleme başlattı. İçinde tonlarca su bulunduğu öğrenilen kuyu boşaltıldıktan sonra Neslihan Batur'un cesedine ulaşıldı. Kuyudan çıkartılan ceset incelenmek üzere Adli Tıp Kurumu'na götürüldü.

Asayiş Şube Müdürlüğünde sorgulanan şüpheli Habib Başar işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edildi.

TUTUKLANDI

Kartal'daki Anadolu Adalet Sarayı'na getirilen şüpheli Habip Başar savcıya ifade verdi.

Savcılık Başar'ı "Kasten öldürme" suçundan tutuklama talebiyle hakimliğe sevk etti.

Anadolu Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği de şüphelinin sevk edildiği suç maddesinden tutuklanarak cezaevine gönderilmesine karar verdi. (DHA)

DAHA FAZLA