Kartal Belediyesi: Muhtar istedi yaptık

Kartal Belediyesi: Muhtar istedi yaptık

Arnavut kaldırımına asfalt dökmesiyle gündemde olan Kartal Belediyesi, bir açıklama yaparak yaptığı açıklamada söz konusu işlemin muhtarın talebi sonucu yapıldığını savundu.

İleri Haber

İstanbul’un Kartal İlçesi Belediyesi, eleştirilere konu olan Arnavut kaldırımının üzerine asfalt dökme çalışmasıyla ilgili yaptığı açıklamada “Muhtar istedi yaptık, mesnetsiz iddialar gerçeği yansıtmıyor” ifadelerini kullandı.

Belediyenin açıklaması şu şekilde:

“Atalar Mahalle Muhtarı Erhan Gülmüş, bu bölgenin sık sık asfaltlanma talebini dile getirmiş ve konuyla ilgili olarak da belediyeye dilekçe vermiştir. Hatta Atalar Mahalle Muhtarı Gülmüş, bununla yetinmeyip Atalar’da yaşayan vatandaşlara bir kamuoyu yoklaması yaptırmış ve %81 çoğunluğun bölgenin asfaltlanmasını istemiştir.

2005 yılında mevcut AK Partili Belediye döneminde Atalar Caddesi üzerinde zemine beton dökülmüş ve üzerine Bergama taşı döşenmiştir. 2005 yılından bugüne kadar yapılan tamiratlar ve çalışmalarla bu zamana kadar gelinmiştir. Ancak mahallelinin ve muhtarın bize ilettiği talep doğrultusunda; zamanla yıpranmış, tamiri mümkün olmayan zaman zaman sağlık açısından yaralanmalara, hendek ve çukurların oluşmasına ve kazalara sebep olan Atalar Mahallesi Atalar Caddesi, vatandaşların ve esnafın daha fazla mağduriyet yaşamaması adına; kış şartları ağırlaşmadan talebe çok hızlı bir şekilde cevap vermek için asfaltlanması gerçekleştirilmiştir. Bu mesnetsiz iddia ve yorumların gerçeği yansıtmadığı saygıyla kamuoyuna duyurulur.”