Kartal Belediyesi işçileri grev kararını belediyeye astı

Kartal Belediyesi işçileri grev kararını belediyeye astı

Belediye yönetimiyle TİS görüşmelerinde anlaşma sağlanamaması üzerine Kartal Belediyesi işçileri grev kararını belediyeye astı.

İstanbul'daki CHP'li Kartal Belediyesi'nde, toplu iş sözleşmesi (TİS) görüşmelerinde anlaşma sağlanamaması üzerine açıklama yapan işçiler, anlaşma için belediyeye 27 Ekim’e kadar süre tanıyarak, grev kararını belediye girişine astı.  

TİS görüşmelerinde anlaşma sağlanamaması sebebiyle bir araya gelen Genel İş Sendikası Anadolu Yakası 1 No’lu Şube üyeleri, belediye binası önünde açıklama yaptı. İşçiler adına 9 aydır belediye ile görüştüklerini belirten Genel İş Sendikası Anadolu Yakası 1 No’lu Şube Başkanı Ahmet Arıkan, yeni tip koronavirüs (Covid-19) pandemisi nedeniyle görüşmelerin uzadığını ifade etti. Belediye ile anlaşamadıklarını dile getiren Arıkan, yasal hakları olan grev kararını asmak için bugün bir araya geldiklerini söyledi.

'İŞİN SONU YASAL HAKKIMIZ OLAN GREV'

Hizmet üreterek, karşılığını almak istediklerini kaydeden Şube Başkanı, enflasyon oranının altında kalmayacak zam oranı talep ettiklerini söyledi. Kadıköy, Kartal ve Ataşehir belediyesinde çalışan 7 bin 500 işçinin ruhu ile bugün belediye önünde olduklarını dile getiren Arıkan, "Mücadeleyi beraber yürütüyoruz. Ya bu işi masada bitireceğiz ya da bu işin sonu yasal hakkımız olan grev" uyarısında bulundu. 

'İŞÇİLERİN KABUL EDECEĞİ HER TEKLİFE AÇIĞIZ'

Amaçlarının “grev sopası sallamak” olmadığını vurgulayan Arıkan, belediye yetkililerine seslenerek, "27 Ekim'e kadar zamanımız var. Görüşmeye her zaman açığız. Gece-gündüz, hafta içi-hafta sonu, bizim için fark etmez. İşçilerin kabul edeceği her teklife açığız" dedi.

Açıklamanın ardından işçiler alkışlar ve sloganlar eşliğinde grev kararını belediye binasına astı.