Karşıyaka Belediyesi işçileri yarım gün iş bıraktı

Karşıyaka Belediyesi işçileri yarım gün iş bıraktı

Karşıyaka Belediyesi’ne bağlı Kent AŞ şirketinde çalışan işçiler 2018’den kalan ikramiye haklarının ödenmesi için yarın gün iş bıraktı. Basın açıklamasında “Emekçiler değil, işçinin hakkını zamanında vermeyenler suçludur.” vurgusu yapıldı.

İzmir’de Karşıyaka Belediyesi’ne bağlı Kent A.Ş.’nin DİSK/Genel-İş üyesi işçileri, 2018 yılını kapsayan toplu iş sözleşmesinden doğan ikramiye haklarının ödenmemesi ve şirket yönetiminin kendilerine bir açıklama yapmaması üzerine Genel-İş İzmir 5 No’lu Şube’nin çağrısıyla belediye binası önünde toplanarak yarım gün iş bıraktı.

‘KENT A.Ş. DURUMU ZORLAŞTIRIYOR’

İşçiler adına basın açıklamasını yapan Şube Başkanı Ali Haydar Kara, AKP iktidarının hızla ağırlaştırdığı yaşam koşulları karşısında işçilerin ve ailelerinin ekonomik varlıklarını sürdürmekte zorlandıklarını, Kent A.Ş. yönetiminin ise işçilere toplu sözleşmeden doğan haklarını ödemeyerek durumu daha da zorlaştırdığını ifade etti.

‘EMEKÇİLER DEĞİL, YÖNETİCİLER SUÇLU’

Diğer belediyelerden işçilerin de destek verdiği basın açıklamasında defalarca görüşme yapılmış olmasına rağmen Kent A.Ş. yönetiminin hiçbir olumlu adım atmadığı söyleyen Kara “Bazı çevreler bu basın açıklamasını seçim arifesinde yapıyoruz diye bizleri suçlayacaklardır. Halbuki suçlu bellidir. Üreten emekçiler değil, emekçinin hakkını zamanında ödemeyenler esas suçludur.” dedi.

İŞÇİLER HAKLARINI İSTİYOR

Şube Başkanı Kara işçilerin, ağırlaşan yaşam koşullarının dikkate alınarak, Kent AŞ emekçilerinin hakkı olan bir yıllık ikramiyelerinin ödenmesi talebini yineledi.