Kardeşini işkenceyle öldüren Kasım Demirtaş: Dövemeyince gözüme uyku girmiyor

Kardeşini işkenceyle öldüren Kasım Demirtaş: Dövemeyince gözüme uyku girmiyor

Abisi tarafından işkenceyle öldürülen 17 yaşındaki Amine Demirtaş’ın ölümüyle ilgili dehşet veririci ayrıntılar ortaya çıktı.

Batman’da ağabeyi Kasım Demirtaş tarafından telefonun şifresini vermediği için işkenceyle öldürülen 17 yaşındaki Amine Demirtaş’ın ölümüyle ilgili yeni ayrıntılar ortaya çıktı.

Diken’den Burcu Karakaş'ın haberine göre, cinayete tanık olan kardeş C.D., ağabeyinin “Amine’yi dövemeyene kadar akşamları gözüme uyku girmiyor” dediğini ve kendisine ablasını öldüreceğini söylediğini anlattı.

'ONU ÖLDÜRECEĞİM

Cinayete tanık olan kardeş, polis ifadesinde şunları aktardı:

“Bundan yaklaşık 25 gün önce abim Kasım bana Facebook adresine bir mesaj geldiğini ve bu mesajda ‘Amine’ye sahip çık, çıkmıyorsan başına bela açacak’ yazılı olduğunu söyledi. Bana Amine’nin telefon kullanıp kullanmadığını sordu. ‘Kullandığını görmedim’ dedim. ‘Nasıl görmemişsin, telefon kullanıyor. Onu öldüreceğim’ diyerek sinirli bir şekilde konuştu. Amine ablam daha önceden üç defa evden kaçmıştı. En son olarak 6-8 gün kadar önce Fatma ablamın evinde kalmıştı. Burada iki gün kaldıktan sonra babam yerini öğrendi ve eve getirdi. Amine eve gelmek istememiş. Bu olaydan 3-4 gün sonra Kasım abim babama, ‘Amine’yi dövemeyene kadar akşamları gözüme uyku girmiyor’ dedi. Abim bunu Amine eve gelmediği için söylemiş.”

'DIŞARI ÇIKIN DÖVECEĞİM' 

Ortaokul öğrencisi kardeş C.D., olay günü gördüklerini de şöyle anlattı:

“Olay günü Kasım abi evin önünde bekliyordu. Eve girdiğimizde ablam Amine içeriyi topluyordu. Abim Kasım bana ve anneme ‘Siz dışarı çıkın, ben bunu döveceğim’ dedi. Biz dışarı çıktık. 4-5 dakika kadar oyalandıktan sonra abim,‘Cafer, içmek için su getir’ dedi. Ben de pet şişe ile su getirdim. İçeri girdiğimde ablam mindere yatmış vaziyette oturuyor ve ağlıyordu. Abimin ise elinde sopa vardı. Abim verdiğim suyu içti, sonra yine bana çıkmamı söyledi.

Babama, ‘Acil eve gel, Kasım abim ablamı dövüyor’ dedim. Babam gelince birlikte eve girdik. Kasım abim Amine’ye ‘Telefonunu çıkar çabuk’ dedi. Telefonu abim aldı. ‘Şifreyi söyle’ dedi ablama, ablam da ‘Bilmiyorum’ dedi. Abim ‘Söylüyor musun yoksa söylemiyor musun’ dedi. Babam abime dönerek ‘Şifreyi söylesin’ dedi. Babam telefon ortaya çıkınca ablama ‘Neden yalan söyledin?’ dedi. Annem içeri girdikten sonra babama ve abime ‘Sakın fazla dövmeyin’ dedi. Arka bahçeye gitti. Abim mutfaktan bir kablo aldı. Ablamın bacaklarına elektrikli teli değdirip çekti. Ablam anında bayıldı. Abim bana seslenerek,‘Cafer bir sürahi su getir, Amine’nin yüzüne dökelim. Bayılmış’dedi. Suyu döktü ve ‘Anneni, yengeni çağır. Üstünü başını değiştirin’ dedi. Bu esnada ablam hala baygındı. Ambulans geldi ve ablamın öldüğünü söyledi.”

DAHA FAZLA