Karayılan: Afrin, AKP için sonun başlangıcı olacak

Karayılan: Afrin, AKP için sonun başlangıcı olacak

PKK Yürütme Komitesi Üyesi Murat Karayılan, Afrin’e yönelik olası bir saldırının AKP hükümeti için yıkımın başlangıcı olacağını söyledi.

PKK Yürütme Komitesi Üyesi Murat Karayılan, dün gece bir televizyon kanalına yaptığı konuşmada, AKP hükümetinin Afrin’e yönelik olası saldırısına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Karayılan, 'stratejik' olacağını belirttiği savaşın Afrin ile sınırlı kalmayacağını, her yere yayılacağını savundu.

‘AFRİN AKP İÇİN SONUN BAŞLANGICI OLUR’

Karayılan, “Nasıl ki Kobane IŞİD için sonun başlangıcı oldu, Afrin de AKP devleti için rejimin yıkılmasının başlangıcı haline gelecektir” ifadelerini kullandı.

‘RUSYA DA SALDIRMIŞ OLUR’

Suriye'deki savaşın uluslararası boyutuna değinen Karayılan, AKP hükümetinin Türk devletinin Afrin’e saldırısının Rusya'nın da onay verdiği anlamına geleceğini savunarak, "Sayın Putin'in bu plana düşmemesini umuyorum” dedi. 

Karayılan, şöyle devam etti: "Suriye'de bazı şeyleri oluşturmak için çabalıyor ve biz buna anlam veriyoruz, olumlu görüyoruz. Ancak Türkiye, özellikle Astana Platformu aracılığıyla yapmak istediği soykırımı Rusya'ya kabul ettirerek, İran'ı da katarak gerçekleştirmek istiyor. Güney'deki referandumu bahane ederek Güney Kürdistan'a nasıl müdahalede bulunduğunu hepimiz gördük. 'Irak engellemezse biz engelleyeceğiz' dedi. Kürtlere düşmanlık yapıyor. Şu an Kürtlerin dostluğunu kazanmaya çalışan Rusya, gerçekten bunu istiyorsa Türk devletinin müdahalesine izin vermemeli. Tekrar ediyorum; Afrin’e yapılacak herhangi bir saldırı, Türk devletinin yanı sıra Rusya'nın saldırısı anlamına gelecektir. Kürt halkı ve tüm dünya, böyle algılayacaktır."

‘KEŞİF İZNİ’

Basnews'in aktardığı habere göre Karayılan, Afrin semalarında Türk uçaklarının dolaşmasının, Rusya tarafından zemin oluşturmak için keşif izni verildiğinin göstergesi olduğunu iddia etti.