Karantinadaki gemide ölü sayısı 7'ye yükseldi

Karantinadaki gemide ölü sayısı 7'ye yükseldi

Japonya’da koronavirüs nedeniyle karantinaya alınan yolcu gemisinde ölü sayısı 7’ye yükseldi. Ülke genelinde hayatını kaybedenlerin sayısı 13’ü bulurken, toplan vaka sayısı ise 961 oldu.

Çin’in Wuhan kentinde ortaya çıkıp dünyanın geneline yayılan yeni tip koronavirüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı artıyor.

Japonya’da karantina altına alınan yolcu gemisinden 1 kişinin daha hayatını kaybetmesiyle ülke genelindeki ölü sayısı 13'e yükselirken, toplam vaka sayısı ise 961'e ulaştı.

Geçtiğimiz ay Japonya'nın Yokohama limanında karantina altına alınan Diamond Princess adlı gemide koronavirüsüne yakalanan ve daha sonra tahliye edilerek ülkesine götürülen bir Avustralya vatandaşı, Perth şehrinde tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. Son ölüm haberi, karantina gemisi yolcuları arasında yaşanan can kayıplarının sayısını 7'ye çıkardı.

 Japonya'da gemi dışında gerçekleşen ölüm vakalarının sayısı ise dün Japonya Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan açıklamanın ardından 6'ya yükselmişti.

Böylelikle Japonya'da gerçekleşen virüs kaynaklı can kayıplarının sayısı 13'e ulaştı.

Japonya'dan bildirilen yeni koronavirüsü vakaları da ülkede şu ana kadar kayıtlara geçen vaka sayısını 961'e taşıdı. Toplam vakaların 705'ini daha önce karantina altına alınan Diamond Princess adlı geminin yolcularının oluşturduğu belirtildi.