Karantina kayırmacılığı mı?

Karantina kayırmacılığı mı?

İstanbul Havalimanı’ndan karantinaya götürülen vatandaşları taşıyan otobüsün önü polis tarafından kesilerek bir kadın yolcu eşyalarıyla birlikte araçtan alındı.

İleri Haber

Yurt dışından ülkeye getirilen vatandaşlar karantinaya götürüldüğü esnada bir kadın, polis ekiplerince otobüsün önü kesilerek, eşyalarıyla birlikte araçtan alındı. Özel bir araca bindirildiği öne sürülen kadının KKTC Sivil Havacılık Dairesi Müdürü Mustafa Sofi’nin kızı Güzide Sofi olduğu iddia edildi.

Yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgını nedeniyle yurt dışından ülkeye getirilen vatandaşlar, Paris’ten kalkan TK1824 numaralı uçuşla ülkeye döndü. İstanbul Havalimanı’ndan karantinaya götürülen vatandaşları taşıyan otobüsün önü polis tarafından kesilerek bir kadın yolcu eşyalarıyla birlikte araçtan alındı.

Sosyal medyada paylaşılan görüntülerde, bu esnada otobüste bulunan diğer vatandaşların duruma tepki gösterdiği görüldü. Araçtan kaçırılan kadın yolcunun ise Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Sivil Havacılık Dairesi Müdürü Mustafa Sofi’nin kızı Güzide Sofi olduğu iddia edildi.

 

SOYLU'DAN AÇIKLAMA

Konuyla ilgili Twitter hesabından bir açıklama yapan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Fransa’dan gelen iki yolcu Kıbrıs aktarmalı olarak uçağa bindirilmiş ancak son gelen yolcularla ilgili böyle bir transit uygulamamız yok. Yanlış yapılan bu biniş işlemiyle ilgili gereği yapılıyor. Yolcular karantinaya alınıyor. 14 gün sonra Kıbrıs’a göndereceğiz" ifadelerini kullandı.