Karamollaoğlu: Erdoğan ittifak teklifinde bulundu

Karamollaoğlu: Erdoğan ittifak teklifinde bulundu

Saadet Partisi lideri Karamollaoğlu, AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ittifak teklifinde bulunduğunu ve "Biz beraber olmalıyız" dediğini söyledi.

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu'nun AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile Saray'da yaptığı görüşmenin yankıları sürüyor. Karamollaoğlu, görüşme sonrası yaptığı açıklamalarda Erdoğan'ın Türkiye'deki problemlerin farkında olmadığını belirtirken, yaptığı son açıklamada da kendisine ittifak teklifi yapıldığını söyledi.

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Saadet Partisi ile ittifak arayışı uzun süredir devam ederken, hayatını kaybedene kadar Saadat Partili Oğuzhan Asiltürk ile görüşmelerde bulunmuştu. Asiltürk'ün ölümü sonrası Erdoğan'ın ittifak arayışı sekteye uğrarken, Karamollaoğlu'na da ittifak teklifinde bulunduğu ortaya çıktı. 

'BİZ BERABER OLMALIYIZ' DEDİ'

Sözcü'den Ruhat Mengi'ye konuşan Temel Karamollaoğlu, "Cumhurbaşkanı'nın size ittifak teklif ettiği ama kabul etmediğiniz iddiası dile getirildi. Bu doğru mu?" şeklindeki soruya, "Biz beraber olmalıyız" dedi kendisi. Ben de dedim ki; “Bizim itirazımız sistemin denetlemez olmasından. Denetlenmeyen bir sistemin içinde bulunmayı biz arzu etmeyiz.” Geçen sefer de böyle oldu, Başkanlık Sistemi referandumundan önce konuştuk, “Denetlenmeyen bir başkanlık sistemine destek vermemiz mümkün değil” dedik" sözleriyle yanıt verdi. 

Karamollaoğlu, "Mevcut sisteme itirazınıza rağmen bu ziyarette size kapalı bir "ittifak" teklifi yapmış ama onu söylüyorsunuz" yorumuna da "İşte bu şekilde yaptı…Tabii, tabii bir cümleyle ama ben de bu cevabı verdim, “Böyle bir sistemde yer alamayız” dedim" diyerek yanıt verdi. 

'KRİZİN FARKINDA DEĞİL'

Açıklamalarının devamında Erdoğan'ın Türkiye'de yaşanan krizin farkında olmadığını bir kez daha dile getiren Karamollaoğlu, "Farklı bir politika izleyerek belki vatandaşın güvenini kazanabilirim” diye bir ruh hali içine girmiş" dedi.