Karakola şikâyette bulunmaya giden avukat, polis tarafından darp edildi!

Karakola şikâyette bulunmaya giden avukat, polis tarafından darp edildi!

Alsancak Polis Merkezi’ne ‘’hayvana eziyet’’ sebebiyle şikâyette bulunmak için giden Av. Barış Kalender’in, karakol amirinin koruma memuru tarafından boğazı sıkılarak darp edildiği iddia edildi.

İzel Sezer - @izelsezer

İzmir’in Konak ilçesinde Alsancak Polis Merkezi’ne ‘’hayvana eziyet’’ sebebiyle şikâyette bulunmak üzere giden Av. Barış Kalender’in, karakol amiri tarafından polis merkezinden kovulduğu ve amirin koruması tarafından darp edildiği öne sürüldü.

Dün akşam saatlerinde Alsancak mahallesinde yaşanan olayda, iddiaya göre 1479 sokaktaki 14 numaralı binanın 5. katındaki balkonda bir köpeğin kapalı kaldığını ve 2 saat boyunca ağladığını duyan Av. Kalender, 155’i aradı. Hayvanın aç ve susuz bırakılmasının eziyet olduğunu ve suç kanununca işlem yapılması gerektiğini söyleyen Kalender, polisten ‘’Bizim işimiz değil, itfaiyeyi arayın’’ yanıtını aldı. Bunun üzerine itfaiyeyi arayan Kalender’e itfaiye de bu işin kendilerinin değil, polisin işi olduğunu söyledi.

Köpeğin 2 saat boyunca ağlaması üzerine dayanamayarak Alsancak Polis Merkezi’ne giden Barış Kalender, karakol amirine durumu izah etti ve amir de itfaiyeyi arayacağını söyledi. Ardından emniyetten bir olay için ihbar geldi ve amir aracına binerek karakoldan ayrıldı. Kalender de evine gidip bir saat daha bekledi fakat kimsenin gelmemesi ve köpeğin ağlamaya devam etmesi üzerine polis merkezine tekrar gitti.

‘AMİRİN KORUMASI HAKARET EDEREK BOĞAZIMI SIKTI’

‘‘155’i arıyorum, karakola bilgi verdik gelecek diyorlar karakoldan kimse gelmedi, ben karakola geliyorum yine bir şey yapmıyorsunuz. Bununla kim ilgilenecek, bu hayvanın canı yok mu?’’ diye sorduğunu ve ‘‘Biz işimizi yaptık’’ yanıtını aldığını söyleyen Av. Barış Kalender, o andan sonra yaşadıklarını şöyle anlattı:

‘’Ben de görevi ihmal ettiklerini ve hayvana eziyetin kanunen suç olduğunu, gereğini yapmanın emniyetin görevi olduğunu söyledim. Görevini ihmal ettiğini söylediğim anda amir, beni ittirerek karakoldan kovdu. Ben de kendisine bu hareketi üzerine ‘Terbiyesiz’ dedim. Orası devletin karakolu, ben de bir vatandaş olarak şikayetçiyim orada. Kimi kimin yerinden kovuyorlar?

Amire ‘terbiyesiz’ dedikten sonra amirin koruma polisi bana ‘şerefsiz’ dedi ve üzerime atlayarak boğazımı sıktı. Avukat olduğumu söylediğimde durdular.’’

Av. Barış Kalender, Alsancak Polis Merkezi’nde polisler tarafından darp edilmesi üzerine Alsancak Nevvar-Salih İşgören Devlet Hastanesi’ne giderek darp raporu aldı.