Karabük'te polisler kazaya karışan aileyi copla darp etti

Karabük'te polisler kazaya karışan aileyi copla darp etti

Karabük'te yaşanan hasarlı kaza olayında polisler, sürücü, annesi ve kardeşini sokak ortasında copla darp etti, yerlerde sürükleyerek ters kelepçe uyguladı.

Karabük Yeşil Mahalle Güneş Sokak’ta meydana gelen olayda, apartmanda oturan öğretim görevlisi E.M., komşusu 28 yaşındaki Mevlüt Y.’nin, aracıyla park halindeki otomobiline çarptığını iddia ederek polise haber verdi.

Gelen polis ekipleriyle tartıştığı öne sürülen Mevlüt Y. adlı sürücünün annesi, babası ve kardeşinin de evden inmesi üzerine tartışma büyüdü. Polisler, Mevlüt Y. ve ailesini yerlerde sürükleyerek darp etmeye başladı. Cep telefonu kamerasıyla da kaydedilen polis işkencesi görüntülerinin ardından Mevlüt Y., annesi 55 yaşındaki Muazzez Y. ve kardeşi 26 yaşındaki Semih Y., hastaneden aldıkları sağlık raporu ile savcılığa giderek polisler hakkında suç duyurusunda bulundu.

DHA'nın aktardığına göre; 4 polis ise Mevlüt Y. hakkında, "polise mukavemette bulunduğu" iddiasıyla şikayette bulundu. Savcılık olayla ilgili soruşturma başlattı. Baba Zahit Y., yaşananları şöyle anlattı:

'MEYDAN SOPASI ATTILAR'

"Çok sayıda polis geldi. Eş ve çocuklarıma meydan sopası attılar. Eşimi yere yıktılar. En büyük zoruma giden buydu. Orada fotoğraf çekip, tutanak tutup gitmiyorlar. Bunlar hakkında gerekenlerin yapılmasını istiyorum. Eşim, ’Çocuğum akciğerlerinden ameliyatlı, vurmayın’ diye bağırdığı halde onu yere yıktılar. Ters kelepçe yaptılar. Polisler de bizden şikayetçi olmuş. Bizim elimizde sopa yok, bıçak yok. Ne varsa onlarda. Kanunlarımıza güveniyorum."

DAHA FAZLA