Karaağız'da BES'e karşı tüm köy nöbette: Ölürüz de buraya santral yaptırmayız

Karaağız'da BES'e karşı tüm köy nöbette: Ölürüz de buraya santral yaptırmayız

Bursa'nın Karaağız Köyü'nde BES'e karşı tüm köy nöbet tutuyor. "Ölürüz de buraya santral yaptırmayız” diyerek direnen köylülerin gözü önümüzdeki günlerde çıkacak kararda.

Bursa'nın Karaağız Köyü'nde 300 gündür biyokütle enerji santraline karşı direnen köylüler, santrale karşı açtıkları davada santralin iptalini istiyor. Alana çadır kuran köylüler Bursa’da birçok yerden atık getirileceğini ve bu santralde yakılacağını belirterek “Zehir solumak istemiyoruz” diyor. "Ölürüz de buraya santral yaptırmayız” diyerek direnen köylülerin gözü önümüzdeki günlerde çıkacak kararda.

Köyün girişinde ise “Köyümüz tarım ve hayvancılıkla geçindiği için katı atık santrali istemiyoruz. Yetkililere duyurulur” yazılı pankart bulunuyor.

TÜM KÖY NÖBETTE

Direniş için, kendilerinin kurduğu güneş panelinin enerjisini kullandıkları bir oda bir salon çadırda 7'den 77'ye bütün köy sakinleri nöbet tutuyor. “Nöbet kutsaldır” yazısının asılı olduğu çadırda nöbet tutan 77 yaşındaki Pembe Yılmaz, "Santral yapılmak istenen alan köyümüze, okula çok yakın. Santral kurulursa malımız, canımız, ekinimiz, ekmeğimiz zehir olacak. Orhaneli’ne termik santral yapıldıktan sonra asmalarımızda üzüm olmuyor. Santral yaptırmayacağız" diyor.

'BÖLGEDE ARKEOLOJİK KALINTILAR OLABİLİR'

Cumhuriyet'ten Hazal Ocak'ın haberine göre, köylüler santralin iptal edilmesine yönelik 3 tane karşı dava açmış, davanın masraflarını da aralarında para toplayarak ödüyor. Davanın sonucu ise önümüzdeki günlerde belli olacak. Köylülerin avukatı Eralp Atabek, bölgede arkeolojik kalıntılar olabileceğini ve bunun için gerekli yerlere köylülerin müracaat ettiklerini söylüyor.

DAHA FAZLA