Karaağız köylüleri kazandı: Biyokütle enerji santralinde durdurma kararı

Karaağız köylüleri kazandı: Biyokütle enerji santralinde durdurma kararı

Bursa’nın Büyükorhan ilçesinde yapılması planlanan biyokütle enerji santrali için mahkeme yürütmeyi durdurma kararı verdi.

Bursa’nın Büyükorhan ilçesinde yapılması planlanan biyokütle enerji santraline karşı günlerce nöbet tutan köylülerin istediği oldu. Santralin iptali için açılan 3 davadan ilkinde karar çıktı. Mahkeme, Bursa İl Toprak Koruma Kurulunun santralin kurulması için tarım arazilerinin tarım dışı amaçlı kullanılmasına onay veren kararını oy birliğiyle durdurdu.

Büyükorhan ilçesi Karaağız köyünde yapılması planlanan biyokütle enerji santraline karşı çıkan köylüler, yaklaşık 300 gündür şantiye alanında nöbet tutarak inşaata başlanmasına hem engel oldu hem de hukuk mücadelesi verdiler.

Mahkeme kararında, santral kurulmak istenen alanın çevresinde köyün tarım yapılabilen arazilerinin olduğuna dikkat çekerek, Karaağız köyündeki tarım arazilerinin kısıtlı oluşundan bahsedildi. Bu nedenle de söz konusu arazilerin tek başına değerlendirilmesinin Toprak Koruma Kanunu'na aykırı olduğu vurgulanan kararda bölgenin ekolojik tarım, organik tarım, iyi tarım sertifikalı üretim ve eko turizm potansiyeli olduğu anlatıldı.

DAHA FAZLA