'Kara harekâtı'nı yalanlayan İsrail, havadan ve karadan sivil yerleşimleri bombalamaya devam ediyor

'Kara harekâtı'nı yalanlayan İsrail, havadan ve karadan sivil yerleşimleri bombalamaya devam ediyor

İsrail ordusu Gazze’ye kara harekâtı başlattığı iddialarını yalanlarken, kara birliklerinin hava harekâtına karadan roket sistemleriyle katıldığı bildirildi.

Filistin halkına saldırıları devam eden İsrail, Gazze Şeridi’ne kara operasyonu başlattığı ve İsrail askerlerinin Gazze’ye girdiği açıklamasını geri çekti. İsrail ordusundan sabaha karşı yapılan açıklamada, Gazze'ye asker girmediği ve kara harekâtı başlatılmadığı bilgisi verildi.

Jerusalem Post'ta yer alan habere göre, İsrail Savunma Kuveetleri (IDF) ve yetkililerin anlaşılmaz tweetleri dünya genelinde ''kara harekâtı başladı'' gibi bir algıya neden oldu. Haberde hava harekâtının sürdüğü ve kara birliklerinin de karadan roket sistemleriyle harekâta katıldığı ifade edildi.

İSRAİL SALDIRI GÖRÜNTÜLERİNİ PAYLAŞTI

İsrail savaş uçakları, abluka altındaki Gazze Şeridi'nde gecenin ilk saatlerinden bu yana çeşitli bölgeleri bombalamaya devam ediyor. IDF, gece boyu bölgede çeşitli noktalara düzenlediği hava saldırısına ait görüntüleri yayınladı. Görüntülerde, İsrail ordusunun savaş jetlerine füze yerleştirmesinin yanı sıra, Gazze’deki sivillerin yaşadığı yerleşim yerlerinin hedef alındığı anlar yer aldı.

NETANYAHU: ANARŞİYE MÜSAMAHA GÖSTERMEYECEĞİZ

Harekâta ilişkin açıklama yapan İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu, şu ifadeleri kullandı:

"Hamas'a çok ağır bir bedel ödeteceğimizi söyledim, bunu yapıyoruz ve büyük bir güçle devam edeceğiz. Son söz henüz söylenmedi ve bu operasyon gerektiği sürece devam edecek. Polisimize, sınır polisimize ve diğer güvenlik güçlerimize İsrail'in şehirlerinde kanun ve nizamı sağlamaları için desteğimiz tamdır. Anarşiye müsamaha göstermeyeceğiz."

GAZZE'YE BİRKAÇ DAKİKADA 150'DEN FAZLA HAVA SALDIRISI

Hamas tarafından yapılan açıklamada ise İsrail’in Gazze Şeridi'ne birkaç dakika içinde 150'den fazla hava saldırısı gerçekleştirdiğini ifade edildi.

İsrail'in 10 Mayıs Pazartesi gününden bu yana Gazze'nin çeşitli bölgelerine düzenlediği saldırılarda, 500’ün üzerinde hedefi vurduğu, 150 hava saldırısında şimdiye kadar 27'si çocuk en az 109 Filistinlinin yaşamını yitirdiği bildiriliyor.